Αυτό είναι το κινέζικο Defender

Αυτό είναι το κινέζικο Defender

Ο κινέζικος κολοσσός BYD μέσω της θυγατρικής του YangWang παρουσίασε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό U8 που όπως είναι εμφανές φιλοδοξεί να μιμείται σε μεγάλο βαθμό τo Land Rover Defender 

YangWang_U8
H κινεζική YangWang είναι μια νέα θυγατρική εταιρία του κινέζικου ομίλου BYD και ιδρύθηκε με αποκλειστικό σκοπό να κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά εκτός δρόμου οχήματα. Η YangWang, η ονομασία της οποίας σημαίνει «κοιτώ ψηλά» ή «ζηλεύω», παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της που ονομάστηκε U8.
Πρόκειται για ένα όχημα το οποίο έπρεπε αναγκαστικά να εντυπωσιάσει για να τραβήξει έντονα το ενδιαφέρον τόσο γι’ αυτό όσο και για τη νεοσύστατη εταιρεία. Έτσι, οι Κινέζοι αποφάσισαν να το κάνουν να μοιάζει με το Land Rover Defender, να έχει ένα έντονα σχεδιασμένο αμάξωμα με αδρά χαρακτηριστικά και μεγάλες διαστάσεις (π.χ. το μήκος του φτάνει τα 5.300 χλστμ. και το μεταξόνιό του τα 3.050 χλστμ.).
Το U8 βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα η οποία έχει την κωδική ονομασία «e4» και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τύπου σκάλας. Διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό του, οι οποίοι έχουν συνδυαζόμενη ισχύ μεγαλύτερη από 1.115 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 1.627 Nm!
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η YangWang, το πάτωμα του νέου εκτός δρόμου μοντέλου είναι διαμορφωμένο με τρόπο ώστε να επιτρέπει στο όχημα που να «πλανάρει» εάν χρειαστεί να διασχίσει ένα βαθύ υδάτινο πέρασμα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να κινηθεί με σχετικά αυξημένη ταχύτητα εντός αυτού, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα.
Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, το U8 επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,0 δευτερόλεπτα, ενώ σε περίπτωση που κάποιο ελαστικό του χάσει τον αέρα, μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως 120 χλμ./ώρα. Η τιμή του στην κινεζική αγορά θα ξεκινά από τα περίπου 1.000.000 γουάν (περίπου 137.390 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης