Sony και Honda ετοιμάζουν και δεύτερο αυτοκίνητο

Sony και Honda ετοιμάζουν και δεύτερο αυτοκίνητο

H Afeela, η εταιρεία την οποία συστήθηκε από την σύμπραξη των Sony και Honda και παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της έχει σαφή στόχο να διευρύνει τη γκάμα της.

Afeela_EV
Στην έκθεση CES, ο Yasuhide Mizuno, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Honda Mobility, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας εταιρείας Afeela, αναφέρθηκε στα μοντέλα που θα ακολουθήσουν και στο γενικότερο επιχειρηματικό σχέδιο που την αφορά. «Σκεφτόμαστε τη δημιουργία ενός δεύτερου, ακόμα και ενός τρίτου μοντέλου. Χρειαζόμαστε μια γκάμα οχημάτων, όχι απλώς να κατασκευάσουμε το πρώτο και να σταματήσουμε εκεί».
Τα λόγια του ήταν ξεκάθαρα: «Ένα SUV, είναι το σύνηθες επόμενο βήμα, ίσως και ένα MPV. Όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Εάν καταφέρουμε να φτάσει στο Επίπεδο 3 ή ακόμη και στο Επίπεδο 4, τότε πιθανόν ο καθένας θα χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να διασκεδάζει».
Ο Mizuno, είπε επίσης ότι τα καινούργια μοντέλα τής Afeela θα πωλούνται τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ. Μάλιστα, στην ομιλία του, αποκάλυψε ότι θα υπάρξει ένα SUV όχημα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί και ένα δεύτερο τετράθυρο μοντέλο, όπως και ένα πολυχρηστικό (MPV). Όλα τα αυτοκίνητα που πρόκειται να κατασκευάσει θα βασίζονται στην νέα πλατφόρμα e:Architecture την οποία εξελίσσουν οι άνθρωποι της Honda.
Ο Mizuno, ξεκαθάρισε ότι όλες οι διαδικασίες θα γίνουν σύντομα, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Θυμίζουμε ότι η επίσημη παρουσίαση και η έναρξη πωλήσεων του πρώτου μοντέλου της Afeela έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός του 2026 ή στις αρχές του 2027 το αργότερο. Σύμφωνα με τον Mizuno θα είναι ένα όχημα με υψηλή παρεχόμενη αξία. Ωστόσο, θα απευθύνεται εμπορικά σε όσους έχουν ένα συγκριτικά υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και θα υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμίζεται διαρκώς με over the air ενημερώσεις για όλο τον κύκλο ζωής του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης