Ηλεκτρικό το νέο Land Rover Defender

Ηλεκτρικό το νέο Land Rover Defender

Η Land Rover έχει ξεκινήσει την εξέλιξη της νέας γενιάς Defender στην οποία όλα δείχνουν πως ο εξηλεκτρισμός θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Land_Rover_Discovery
Το Discovery, παρουσιάστηκε το 1989 σε μια προσπάθεια της Land Rover να εντάξει στην γκάμα της ένα μοντέλο πιο προσιτό από τo Range Rover και με περισσότερες ανέσεις και πιο οικογενειακό χαρακτήρα από το Defender. Πλέον, η φήμη του έχει καθιερωθεί και τα στελέχη της βρετανικής εταιρείας προγραμματίζουν να ανανεώσουν το μοντέλο και να το κάνουν να είναι πιο ενδιαφέρον. Και -φυσικά- να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.
Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο βρετανικό Autocar ο Thierry Bolloré, μέχρι πρόσφατα Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover, τα στελέχη της εταιρείας πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τον χαρακτήρα τού Discovery. Συγκεκριμένα, ο κ. Bolloré τόνισε:
«Πάντα ήταν ένα όχημα το οποίο απευθυνόταν στους οικογενειάρχες και αυτό θέλουμε να το βελτιώσουμε. (Η καινούργια γενιά) Πρέπει να έχει πολλά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των πολυτελών μοντέλων μας, αλλά να δίνει έμφαση στην πρακτικότητα και στο πόσο προσιτό είναι».
Τον Bolloré αντικατέστησε ο Adrian Mardell. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover κατείχε τη θέση τού Οικονομικού Διευθυντή μέχρι τώρα και γνωρίζει ουσιαστικά τα οικονομικά μεγέθη της. Ωστόσο, παρότι δεν έχει το ίδιο όραμα με τον προκάτοχό του, συμφωνεί να προχωρήσει το σχέδιο εξέλιξης και δημιουργίας τού καινούργιου Discovery ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο.
Κλείσιμο
Αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί το 2026 ως ένα ακόμα «βήμα» στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που έχει εκπονήσει η εταιρεία ως το 2030. Βάσει αυτού, σκοπός είναι οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της να φτάσουν το 60 τοις εκατό των ετήσιων πωλήσεων. Όπως έχει αποφασιστεί, για να επιτευχθεί αυτό θα παρουσιαστούν πέντε νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της στα επόμενα τρία χρόνια. Έτσι, εκτός του Discovery, θα κατασκευαστούν και οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των Land Rover Defender, Range Rover Sport και Range Rover Evoque, ενώ θα προστεθούν και ακόμα δύο καινούργια για τα οποία δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες ακόμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης