Η τεχνογνωσία της Jaguar από την Formula E περνά στο δρόμο

Η τεχνογνωσία της Jaguar από την Formula E περνά στο δρόμο

Η συμμετοχή της Jaguar στην Formula E και η τεχνογνωσία που θα έχει αποκτηθεί στις απαιτητικές αγωνιστικές συνθήκες θα αξιοποιηθεί στα ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής που θα παρουσιάσει η βρετανική εταιρία μέχρι το 2025.

jaguar_formula_e
Η συμμετοχή της Jaguar στους αγώνες ήταν πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξέλιξη των αυτοκινήτων παραγωγής της. Και αυτό θα συμβεί και με τα ηλεκτρικά της μοντέλα, καθώς όπως ανακοίνωσε η εταιρία η συμμετοχή της στην Formula E έχει στόχο την μεταφορά τεχνολογίας στα επερχόμενα ηλεκτρικά SUV. H Jaguar παρουσίασε πρόσφατα το νέο μονοθέσιο για την σεζόν του 2023, το οποίο είναι σχεδιασμένο με βάση τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν στη νέα χρονιά.
Τα μονοθέσια του πρωταθλήματος έχουν πολλά στάνταρ στοιχεία όμως η κάθε εταιρία αναλαμβάνει τις τελικές ρυθμίσεις. Και αυτό είναι σε κάθε περίπτωση ένα καλό μάθημα για τους μηχανικούς της, το οποίο θα πρέπει να μεταφερθεί στα αυτοκίνητα παραγωγής από το 2025 και μετά. Ο υπεύθυνος μηχανικής εξέλιξης των αυτοκινήτων της Jaguar, Thomas Muller (με προϋπηρεσία στην Audi) υποστηρίζει ότι οι συνεργασίες που θα αναπτυχθούν μεταξύ των μηχανικών της αγωνιστικής ομάδας και των μηχανικών του εργοστασίου θα αφορά κατά κύριο λόγο το σύστημα κίνησης.
Η εμπειρία από τους αγώνες θα βελτιώσει τις γνώσεις που υπάρχουν για καλύτερη αξιοποίηση της μπαταρίας, ενώ σημαντική είναι και η διαχείριση θερμοκρασίας της μπαταρίας για αποτελεσματική απόδοση σε όλες τις συνθήκες και βέλτιστη συμπεριφορά κατά την διάρκεια της φόρτισης. Όλα αυτά και πολλά ακόμα που θα προκύψουν στην πορεία της εξέλιξης του πρωταθλήματος Formula E αναμένεται να εφαρμοστούν στα νέα SUV που ετοιμάζει η βρετανική εταιρία για μετά το 2025, τα οποία όπως είναι φυσικό θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης