Mazda: Φιλοσοφία «Less is More»

Mazda: Φιλοσοφία «Less is More»

H minimal προσέγγιση στον σχεδιασμό των μοντέλων της οδηγεί σε ένα ανθρωποκεντρικό περιβάλλον. Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο...

221124135936_Mazda-Kodo-00014
Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν θα μπορούσε να μείνει θεατής στις τελευταίες εξελίξεις και στις περισσότερες περιπτώσεις ακολουθεί την φιλοσοφία της υπερφόρτωσης των μοντέλων. Η Mazda από τη μεριά της είναι ίσως η μοναδική φίρμα η οποία προσπαθεί να προσεγγίσει με διαφορετικό τρόπο την κατασκευή των αυτοκινήτων της προτάσσοντας τη φιλοσοφία KODO και την αρχή «Less is More» που πολύ απλά σημαίνει, το λιγότερο είναι περισσότερο.

Η Mazda επιλέγει στα μοντέλα της να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο συνδεδεμένη με τη φύση και το περιβάλλον, μειώνοντας τα περιττά και ανούσια στοιχεία. Η επιστροφή στην απλότητα είναι βασικό στοιχείο του «Less is More» και αντιπροσωπεύει την ιαπωνική κουλτούρα και όχι κάποια εφήμερη μόδα. Οι σχεδιαστές της Mazda πειραματίστηκαν πολύ μέχρι να καταλήξουν στην αρμονία που συναντάμε στο CX-60 το οποίο εκφράζει την στιβαρότητα και την απόλυτη συνύπαρξη με τη φύση.



Οι δύο σημαντικές αρχιτεκτονικές φιλοσοφίες που ακολουθούν οι σχεδιαστές της Mazda είναι η Ma και η Kaicho. Η πρώτη έχει να κάνει με την σημασία του κενού ανάμεσα σε δύο στοιχεία και η δεύτερη σχετίζεται με τον φωτισμό του κενού, που βρίσκει άμεση εφαρμογή στην καμπίνα. Ο συνδυασμός λοιπόν των δύο φιλοσοφιών δημιουργεί μια ιδιαίτερη αισθητική στην καμπίνα η οποία έχει ως κεντρικό πρωταγωνιστή τον οδηγό και τους επιβάτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης