Η Alfa Romeo Tipo 33 Stradale ξαναζεί

Η Alfa Romeo Tipo 33 Stradale ξαναζεί

Η ιταλική Manifattura Automobili Torino παρουσίασε μια εντυπωσιακή ρέπλικα της θρυλικής Alfa Romeo Tipo 33 Stradale που συνδυάζει την απίθανη σιλουέτα του αυθεντικού μοντέλου με σύγχρονα μηχανικά μέρη.

Alfa_Romeo_33_Stradale
Η Tipo 33 Stradale αποτελεί ένα πραγματικό αριστούργημα που παρουσίασε η Alfa Romeo κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης σπορ αυτοκινήτων το 1967 στη Μόντσα. Στόχος του σχεδιαστή της, Franco Scaglione, ήταν να δημιουργήσει ένα σπορ αυτοκίνητο που έδειχνε με την πρώτη ματιά το πόσο δυναμικό και γρήγορο ήταν. Πίσω από την καμπίνα του οδηγού, ένας 8κύλινδρος με χωρητικότητα 2,0 λίτρων κινητήρας αγωνιστικών προδιαγραφών, έφερνε με εντυπωσιακή ηχητική υπόκρουση στο προσκήνιο 230 ίππους που ήταν παραπάνω από αρκετοί για τα 700 κιλά του μοντέλου.
Καθώς τα αυθεντικά μοντέλα είναι ελάχιστα και ιδιαίτερα ακριβά για να τα αποκτήσει κανείς, η Manifattura Automobili Torino (ΜΑΤ), που ιδρύθηκε από τον πρώην επικεφαλής των ειδικών σχεδίων του studio Pininfarina και έγινε γνωστή για την δημιουργία της σύγχρονης εκδοχής της Lancia Stratos, αποφάσισε να ασχοληθεί και με την θρυλική Alfa Romeo.

Η νέα σειρά «Jewelry» ξεκινά με ένα remake της Tipo 33 Stradale, το οποίο απαιτεί 12.000 ώρες εργασίας για να ολοκληρωθεί. Παρά τις σύγχρονες μεθόδους συγκόλλησης και κατασκευής γενικότερα, το βάρος του αυτοκινήτου είναι περίπου 900 κιλά (200 περισσότερα από το original).
Το συγκεκριμένο που βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι το πρώτο που κατασκεύασε η MAT. Ο ιδιοκτήτης του, ζήτησε από την εταιρεία να έχει το V8 σύνολο των 2,6 λίτρων της Montreal, το οποίο μετά τις σχετικές φροντίδες, έφτασε να αποδίδει 300 ίππους. Η MAT, δεν έχει αποκαλύψει ούτε το κόστος αλλά ούτε και τα στοιχεία των επιδόσεων του μοντέλου, τα οποία εδώ που τα λέμε, δεν χρειάζεται καν να ξέρουμε, μια και μας αρκεί αυτό που βλέπουμε- και είναι χάρμα οφθαλμών.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης