Η Jaguar αναβιώνει την θρυλική C-Type

Η Jaguar αναβιώνει την θρυλική C-Type

Με την ευκαιρία εορτασμού των 70 ετών από την διάκρισή της στο Le Mans του 1953 η Jaguar αναβίωσε την θρυλική C-Type σε δύο ειδικές επετειακές εκδόσεις.

Jaguar_C_Type_Continuation
Η θρυλική Jaguar C-Type ξαναζεί. Το μοντέλο που έγραψε ιστορία στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1953 κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με την ευκαιρία εορτασμού των 70 ετών από αυτή την πολύ σημαντική για την Jaguar στιγμή. Το τμήμα Jaguar Classic παρουσίασε δύο C-Type της σειράς Continuation με την ονομασία 70 Edition τα οποία αποτελούν φόρο τιμής στα αγωνιστικά αυτοκίνητα που κατάφεραν να φθάσουν σε μια τόσο μεγάλη διάκριση.
Κάθε ένα από αυτά τα ειδικά για την περίσταση μοντέλα, κοστίζει 1,7 εκατομμύρια ευρώ και από τα χαρακτηριστικά τους, ξεχωρίζει προφανώς το χρώμα του αμαξώματος που είναι απευθείας αναφορά στα αγωνιστικά εκείνης της εποχής. Το ένα από τα μοντέλα 70 Edition είναι φινιρισμένο σε Verbier Silver, με δερμάτινη επένδυση στα καθίσματα σε απόχρωση Cranberry Red.

Κλείσιμο
Η άλλη εκδοχή του 70 Edition, εμπνέεται από το αυτοκίνητο που κέρδισε το Le Mans του 1953 και το αμάξωμα είναι βαμμένο στο περίφημο British Racing Green, ενώ η ταπετσαρία της καμπίνας καλύπτεται από δέρμα απόχρωσης Suede Green. Εκτός από τους ειδικούς χρωματικούς συνδυασμούς, η Jaguar συνεργάζεται με την εταιρεία κοσμημάτων Deakin & Francis, για τα σήματα του οχήματος που είναι κατασκευασμένα από ασήμι.
Από τις ξεχωριστές λεπτομέρειες των μοντέλων, είναι και η υποδοχή του κλειδιού αλλά και η μεταλλική επιφάνεια του ταμπλό, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ένα κομμάτι του ρεζερβουάρ της C-Type του 1953. Όπως όλα τα αυτοκίνητα της σειράς Continuation, η C-Type ακολουθεί με ακρίβεια τις τεχνικές προδιαγραφές των αυθεντικών μοντέλων και έτσι χρησιμοποιεί έναν 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα με χωρητικότητα 3,4 λίτρων με τρία καρμπυρατέρ Weber 40άρια που αποδίδει 220 ίππους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης