Ειδική έκδοση για το Dodge Challenger

Ειδική έκδοση για το Dodge Challenger

Σε μόλις 300 αντίτυπα θα περιοριστεί η παραγωγή της νέας ειδικής έκδοσης Black Ghost του Dodge Challenger.

Dodge_Challenger_BlackGhost
Η νέα ειδική έκδοση που θα είναι και μια από τις τελευταίες στην καριέρα του σημερινού Challenger είναι εμπνευσμένη από το Dodge Challenger RT SE του 1970 που ανήκε στον Godfrey Quails. Το αυτοκίνητο ήταν ένας θρύλος στους αυτοσχέδιους αγώνες (κόντρες) στη λεωφόρο Woodward τη δεκαετία του ’70. Το μοντέλο του ’70 είχε ένα 426 Hemi V8 και ήταν διάσημο για την ικανότητά του να κερδίζει όσους το… προκαλούσαν.
Το αυτοκίνητο απέκτησε γρήγορα φήμη στη… νυχτερινή ζωή του Ντιτρόιτ, αφού εξαφανιζόταν μέσα στη νύχτα αμέσως μετά τον παράνομο αγώνα. Ο ιδιοκτήτης του, Godfrey Quails, ήταν ένας αστυνομικός του Ντιτρόιτ, που (όπως καταλαβαίνετε) έπρεπε να κρατήσει αυστηρά μυστική την καριέρα του στις… κόντρες, κάτι που βοήθησε ώστε το αυτοκίνητο να κερδίσει το παρατσούκλι του ως «Μαύρο Φάντασμα».

Κλείσιμο
Για να τιμήσει τον θρύλο, το Dodge Challenger Black Ghost του 2023, αποκτά επένδυση οροφής «gator skin» που ταιριάζει με την οροφή βινυλίου από δέρμα “αλιγάτορα” του αρχικού. Διαθέτει επίσης λευκά γραφικά στο πίσω φτερό και logo μάσκας Challenger.
Αυτή είναι η έκτη από τις επτά ειδικές εκδόσεις Last Call Dodge, μετά τις Dodge Challenger Shakedown, Charger Super Bee, Challenger, Charger Scat Pack Swinger και το Dodge Charger King Daytona ως αποχαιρετιστήρια μοντέλα. Θα πρέπει τώρα να περιμένουμε πάνω από ένα μήνα πριν μάθουμε ποια είναι η τελευταία ειδική έκδοση Last Call, επειδή αυτή θα παρουσιαστεί στην έκθεση SEMA 2022, η οποία θα γίνει από 1-4 Νοεμβρίου στο Λας Βέγκας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης