Πρεμιέρα για την σκληροπυρηνική Alpine A110 R

Πρεμιέρα για την σκληροπυρηνική Alpine A110 R

H Alpine παρουσίασε στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία την καθαρόαιμη νέα έκδοση A110 R του ταλαντούχου κεντρομήχανου κουπέ της.

Alpine_A110_R__2_
Πρόκειται για μία hardcore εκδοχή του γαλλικού κουπέ η οποία έχει φτιαχτεί με αποκλειστικό γνώμονα τις απόλυτες επιδόσεις στην πίστα. Το λογότυπο R που στις περισσότερες περιπτώσεις παραπέμπει στην λέξη Racing στην συγκεκριμένη περίπτωση σύμφωνα με τους Γάλλους της Alpine προέρχεται από το Radical.
O κινητήρας εξακολουθεί να είναι ο γνωστός τετρακύλινδρος turbo 1.800άρης που αποδίδει 300 ίππους και 340 Nm ροπής. Όλα περνούν στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου με υγρούς διπλούς συμπλέκτες και 7 σχέσεις.
Σχετικά με τις επιδόσεις η σπέσιαλ έκδοση της A 110 θα λέγαμε πως βάζει φωτιά στην άσφαλτο αφού τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 3,9 δευτερόλεπτα. Συγκριτικά, να αναφέρουμε πως η S πραγματοποιεί την ίδια διαδικασία σε 4,2 δεύτερα, ενώ η Pure σε 4,5 δλ.

Αναμενόμενα και η τελική ταχύτητα της R είναι αυξημένη στα 285 χλμ./ώρα σε σχέση με τα 250 και 260 των Pure και S, αντίστοιχα. Στην βελτίωση των επιδόσεων και της τελικής ταχύτητας δε συμβάλλει μόνο η μείωση του βάρους αλλά και τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα με την πίσω πτέρυγα να προσφέρει επιπλέον 14 κιλά κάθετης δύναμης.
Εξωτερικά μπορούμε αν δούμε διάφορα στοιχεία που τονίζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Α 110 Ρ που ξεχωρίζει από την μαύρη οροφή και το καπό. Από ανθρακόνημα αποτελούνται και οι 18άρες ζάντες. Νέες είναι και οι διπλές απολήξεις στο πίσω μέρος.
Το σασί έχει διάφορες ενισχύσεις στα φρένα της Brembo και με την ανάρτηση να έχει πιο σφιχτές αντιστρεπτικές ράβδους, πιο σκληρά ελατήρια και ταυτόχρονα να είναι χαμηλωμένη κατά 10 χιλιοστά. Και μετά την εκτενή χρήση κάρμπον το απόβαρο δεν ξεπερνά τα μόλις 1.082 κιλά.
Στο εσωτερικό υπάρχει αγωνιστική αύρα με μπάκετ καθίσματα και ψηφιακό πίνακα οργάνων που διαθέτει νέα πληροφόρηση, ενώ υπάρχει και νέο προφίλ οδήγησης (Track mode).
Κλείσιμο
Η A 110 R θα παρουσιαστεί επίσημα σε ευρωπαϊκό έδαφος στις 17 Οκτωβρίου, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης