Η Brabus εκτοξεύει την Mercedes G63 pick-up στους 900 ίππους

Η Brabus εκτοξεύει την Mercedes G63 pick-up στους 900 ίππους

Η έκδοση pick-up της Mercedes-AMG G63 μπαίνει στο στόχαστρο της Brabus και απογειώνεται σε απόδοση και δυναμισμό.

Brabus_G63_900ps__3_
Πρόκειται για ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που προφανώς θα απευθύνεται και σε πολύ ιδιαίτερο κοινό, το οποίο θα μπορεί να διαθέσει τα 655.000 ευρώ του συνολικού κόστους για την πανίσχυρη G63 με την υπογραφή της Brabus.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Brabus ασχολείται με το μοντέλο της Mercedes-AMG αλλά η συγκεκριμένη απόδοση δεν έχει προηγούμενο. Θυμίζουμε πως στην προηγούμενη εκδοχή της G63 που είχε επιμεληθεί η Brabus, είχε απόδοση 800 ίππων (2020). Ο κινητήρας από τον οποίο προκύπτει η ισχύς των 900 ίππων και η ροπή των 1.250 Nm (που όμως περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 1.050 Nm για την προστασία της μετάδοσης), είναι ο γνωστός V8 με τη χωρητικότητα των 4,4 λίτρων. Οι επεμβάσεις της Brabus περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των δύο turbo με μεγαλύτερα, τα οποία φυσικά υποστηρίζονται και από άλλη κεντρική μονάδα διαχείρισης της τροφοδοσίας.

Οι επιδόσεις της συγκεκριμένης G63 με το επιμηκυμένο μεταξόνιο είναι τέτοιες που δικαιολογούν το χαρακτηρισμό supercar. Για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, η G63 της Brabus χρειάζεται μόλις 4,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 210 χλμ./ώρα για λόγους ασφαλείας, μια και το μοντέλο συνδυάζεται με ελαστικά παντός εδάφους που έχουν εγγενείς περιορισμούς σε ότι έχει να κάνει με την ταχύτητα κίνησης του αυτοκινήτου. Τα ελαστικά αυτά είναι της Pirelli (Scorpion ATR), έχουν διαστάσεις 325/55 και φιλοξενούνται σε σφυρήλατους τροχούς των οποίων η διάμετρος είναι 22 ίντσες.

Η μεγάλη απόσταση από το έδαφος (49 εκατοστά), εξασφαλίζει την πρόσβαση σε κάθε είδους έδαφος, ανεξάρτητα από το αν ο ιδιοκτήτης θα το τολμήσει. Το 900 XLP έχει μεγαλύτερο πλάτος από την «κοινή» G-Class κατά 11,6 εκατοστά, ενώ το συνολικό μήκος φτάνει τα 5,31 μέτρα. Όλα τα παραπάνω, δεν έρχονται χωρίς κόστος και όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς, το Brabus 900 XLP «One of Ten» που όπως μαρτυρά η ονομασία θα παραχθεί μόνο σε 10 αντίτυπα θα είναι ακριβό καθώς η απόκτησή του θα απαιτεί την επένδυση 655.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης