Έρχεται η BMW XM των 650 ίππων

Έρχεται η BMW XM των 650 ίππων

Μπορεί να είναι καμουφλαρισμένο, όμως το πρωτότυπο βαυαρικό SUV των 650 ίππων δείχνει επιβλητικό από την πρώτη κιόλας ματιά.

BMW-X-M-1
Ένας νέος βενζινοκινητήρας V8, χωρητικότητας 4,4 λίτρων σε συνδυασμό με μία ηλεκτρική μονάδα ισχύος, αποδίδουν συνολικά 650 ίππους (480 kW). Η συνδυασμένη ροπή ανέρχεται στα 800 Nm και μεταφέρεται μέσω του πρώτου συστήματος τετρακίνησης M xDrive που έχει εξελιχθεί ειδικά για υβριδικά μοντέλα.

Το ντεμπούτο της XM έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2022 και το λανσάρισμα της πρώτης PHEV του φημισμένου τμήματος να ακολουθεί στις αρχές του νέου έτους. Μία μπαταρία 25 kWh (με onboard φοριστή 7,4 kW AC) προσφέςρει ηλεκτρική αυτονομία για 80 χλμ. συνολικά, ενώ οι Γερμανοί ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την εξέλιξη του νέου, οκτακύλινδρου κινητήρα και του ιδιαίτερα ισχυρού ηλεκτροκινητήρα.



Τα απότομα ορεινά περάσματα και οι στενοί δρόμοι με στροφές προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για να επιδείξουν τις δυνατότητες του συστήματος M xDrive, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού στο σύστημα μετάδοσης του πίσω άξονα. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο εφοδιάζεται με πλήρη εξοπλισμό ηλεκτρονικών συστημάτων, ζάντες αλουμινίου 23 ιντσών και από τον βασικό κιόλας εξοπλισμό δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με τα M που έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν χωρίς ηλεκτρικό χαρακτήρα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης