Η BAIC μιμείται την Jeep

Η BAIC μιμείται την Jeep

Η κινέζικη εταιρία BAIC έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser του νέου της SUV στο οποίο είναι ξεκάθαρο πως μιμείται την αισθητική και το σχεδιαστικό ύφος της Jeep.

BAIC_teaser
Για κάποιον που δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες πίσω από το σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα προλογίζοντας το νέο μοντέλο της BAIC, η εικόνα θα μπορούσε κάλλιστα να οδηγήσει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ένα νέο Jeep.
Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση μίμησης ενός σχεδιαστικού μοτίβου που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού, κάτι που όλοι γνωρίζουμε πως αρέσει πολύ στους κινέζους.
Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα teaser του νέου μοντέλου της BAIC που θα γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στα SUV BJ 40 και BJ 60.
Κλείσιμο

Παρόλο που η BAIC θεωρείται ο κλώνος της Mercedes-Benz στην Κίνα, το μεσαίο SUV θα λέγαμε ότι θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Jeep Wrangler και Toyota FJ Cruiser και -όπως και το μεγαλύτερο BJ 60- θα διατεθεί με σύστημα τετρακίνησης σε όλες του τις εκδόσεις. Το μήκος του θα ξεπερνά τα 5 μέτρα (5,020 μέτρα), ενώ κάτω από το καπό συναντάμε δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και diesel με ήπια υβριδικό σύστημα 48V.
Όσο και αν έχει γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά της Κίνας και σε αυτά της Ευρώπης, θα λέγαμε πως η διαφορά ακόμη είναι χαώδης. Αυτό μεταφράζεται και ως αποτρεπτικός παράγοντας για να δούμε κάποια στιγμή ένα μοντέλο με την ονομασία BJ στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης