Η BMW εξαγοράζει την Alpina

Η BMW εξαγοράζει την Alpina

Ο διάσημος βελτιωτικός οίκος Alpina θα αποτελεί στο άμεσο μέλλον επίσημο μέλος της οικογένειας BMW μετά την εξαγορά του από την βαυαρική φίρμα. 

BMW_ALPINA
Στη στρατηγική αυτή κίνηση η BMW θα φέρει υπό τον πλήρη έλεγχο της την Alpina, η οποία θεωρείται ξεχωριστή μάρκα. Αυτό θα συμβεί από την 1/1/2026 όταν και λήγει το μεταξύ τους συμφωνητικό που υπέγραψαν πέρσι. Μέχρι τότε η Alpina θα λειτουργεί ανεξάρτητα, υπό τη στενή συνεργασία και… κηδεμονία της BMW.
Η Alpina -που εξασφαλίζει έτσι το μέλλον των στελεχών και των υπαλλήλων της- θα εξελίσσει για τα απόμενα τέσσερα χρόνια τα μοντέλα της BMW, ενώ από το 2026 το εργοστάσιο στην πόλη Buchloe θα λειτουργεί μονάχα για ανταλλακτικά, αξεσουάρ και πωλήσεις της γερμανικής φίρμας.

Ο CEO της Alpina δηλώνει πως ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρεία που συνεργάζεται εδώ και μισό αιώνα με τη BMW, ενώ μεταξύ των λεπτομερειών της συμφωνίας συμπεριλαμβάνεται και η απορρόφηση όλων των θέσεων εργασίας για τους υπαλλήλους της βελτιωτικής εταιρείας.
Από την άλλη πλευρά η BMW εκτός από επένδυση, αποκτά τεχνογνωσία, εμπειρία και εγκαταστάσεις που θα βοηθήσουν στη συνολική της πορεία μακροπρόθεσμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης