Το αγωνιστικό ΚΤΜ σε έκδοση δρόμου

Η KTM αναμένεται να βγάλει σε παραγωγή την πολιτική έκδοση του X-Bow GTX, το οποίο πρωταγωνιστεί ως αγωνιστικό στην κατηγορία GT2.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα προσφέρεται σε περιορισμένο αριθμό, έχοντας ως κινητήριο σύνολο το πεντακύλινδρο μοτέρ του Audi RS3, το ίδιο που έχουν και τα αντίστοιχα αγωνιστικά.

Το μοντέλο θα βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο από ανθρακονήματα που χρησιμοποιούσαν όλες οι προηγούμενες εκδόσεις του X-Bow, το οποίο ζυγίζει μόλις 80 κιλά. Η σχεδίαση παραπέμπει στο αγωνιστικό και αναμένεται να διατηρηθεί και ο «θόλος» που ανοίγει πάνω από τις θέσεις των δύο επιβαινόντων. Λόγω του πρόσθετου εξοπλισμού που είναι υποχρεωτικός για να πάρει το αυτοκίνητο έγκριση Τύπου για κίνηση στους δημόσιους δρόμους, το νέο X-Bow αναμένεται να ζυγίζει ελαφρώς περισσότερο από τα 1.048 κιλά του αγωνιστικού της κατηγορίας GT2.


Ο turbo πεντακύλινδρος κινητήρας με τη χωρητικότητα των 2,5 λίτρων προέρχεται από το Audi RS3 αλλά έχει διαφορετικές ρυθμίσεις προκειμένου να αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ. Συγκεκριμένα, η απόδοσή του θα αγγίζει τους 530 ίππους, ενώ στην ανανεωμένη αγωνιστική εκδοχή GT2, θα φτάνει τους 608 ίππους. Όπως και στα προκάτοχα μοντέλα, η ισχύς μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός επτατάχυτου σειριακού κιβωτίου και με τη βοήθεια μπλοκέ διαφορικού. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το κόστος του αυτοκινήτου αλλά σίγουρα θα είναι ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr