Πλήρως ηλεκτρική η Renault έως το 2030

Τη δέσμευσή της στην ηλεκτροκίνηση δηλώνει η Renault επιβεβαιώνοντας πως μέχρι το 2030 η γκάμα των ευρωπαϊκών μοντέλων της θα περιλαμβάνει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα.

Η Renault επιταχύνει τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση με ένα άκρως δημιουργικό πρόγραμμα που προβλέπει τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της στην ευρωπαϊκή αγορά έως το 2030.
Δημοσίευμα του Automotive News Europe αναφέρει πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, δήλωσε σε πως η γαλλική μάρκα θα γίνει 100% ηλεκτρική για την Ευρώπη από το 2030. Η είδηση από αυτή τη δήλωση αφορά την επιτάχυνση του γνωστού έως τώρα προγράμματος σύμφωνα με το οποίο η Renault το ποσοστό των εξηλεκτρισμένων μοντέλων θα έφθανε το 90 τοις εκατό έως το 2030. Πλέον όμως η δήλωση του de Meo, αποτελεί δέσμευση πως η γκάμα θα έχει γίνει αμιγώς ηλεκτρική έως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Μόνο πιθανό εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο θα αποτελέσει η αδυναμία των υποδομών φόρτισης για υποστήριξη ενός μεγάλου στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σε αυτή την περίπτωση η εταιρία τονίζει πως θα αναθεωρήσει τον προγραμματισμό της και θα διατηρήσει το απαραίτητο ποσοστό μοντέλων με θερμικό κινητήρα.
Αντίστοιχη πορεία θα έχει και η Dacia η οποία όμως θα επεκτείνει το διάστημα μέχρι τον πλήρη  εξηλεκτρισμό μέχρι το 2035 οπότε και έχει τεθεί σχετική υποχρέωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr