Η Dacia εστιάζει στα φθηνά ηλεκτρικά

Η Dacia εστιάζει στα φθηνά ηλεκτρικά

Η στροφή στην ηλεκτροκίνηση σε συνδυασμό με την διατήρηση του value for money θα αποτελέσει κεντρικό άξονα της μελλοντικής πορείας της Dacia.

Dacia_Spring
Η ραγδαία ανάπτυξη και εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης έχει καταστήσει εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα το θέμα του κόστους καθώς η μέχρι στιγμής τεχνολογία και κυρίως οι μπαταρίες δεν επιτρέπουν στα ηλεκτρικά οχήματα να συναγωνιστούν τιμολογιακά αυτά με συμβατικούς κινητήρες.
Για εταιρίες όπως η Dacia που στηρίζουν την παρουσία και την μεγάλη επιτυχία τους στα προσιτά μοντέλα με κορυφαίο value for money, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν θα πρέπει να επηρεάσει το χαρακτήρα των προϊόντων, κάτι που σημαίνει πως είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό Autocar, ο πρόεδρος της εταιρίας Denis Le Vot υποστήριξε ότι η Dacia θα εστιάσει σε πιο προσιτά plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα. Ήδη η εταιρία παράγει το μικρό ηλεκτρικό Spring ενώ μέσα στο 2023 αναμένεται και η plug-in υβριδική έκδοση του νέου επταθέσιου Jogger.
O CEO της Dacia δίνει μεγάλη σημασία στο χαμηλό βάρος των αυτοκινήτων της εταιρίας, καθώς αυτός είναι ένας τρόπος για να μειώνεται η κατανάλωση και οι ρύποι. Όπως υποστηρίζει το Jogger ζυγίζει περίπου στα 1.200 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να εξοπλιστεί με έναν πιο αποδοτικό κινητήρα ο οποίος θα μπορεί να εκπέμπει περίπου 10% λιγότερο CO2.
Κλείσιμο
Ωστόσο έχει γίνει σαφές πως το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της Dacia θα γίνει με βάση την φιλοσοφία της εταιρίας χωρίς χρονική πίεση καθώς κάτι τέτοιο θα ανέβαζε παράλογα και δίχως όφελος το κόστος των μοντέλων της εταιρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης