Ο Valentino Rossi σε αγώνες αντοχής

Ο Valentino Rossi σε αγώνες αντοχής

Ο κορυφαίος εκ των κορυφαίων αναβατών, ο «Γιατρός» Rossi επιστρέφει το 2022 στα αγωνιστικά δρώμενα, αυτή τη φορά συμμετέχοντας στο Πρωτάθλημα Αντοχής Fanatec GT.

220113160218_RossiWRT1a

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μοτοσικλετών GP και MotoGP ξεκινά μία νέα καριέρα στους αγώνες GT με την βελγική ομάδα WRT Audi.

Μπορεί να έχουν περάσει λίγοι μήνες από την στιγμή που ο Vale κρέμασε την δερμάτινη φόρμα του στο τέλος της χρονιάς του 2021, όμως το πάθος για τους αγώνες δεν φεύγει έτσι απλά. Έτσι και έβαλε στο στόχαστρό του μία νέα πρόκληση στους αγώνες αυτοκινήτου.


Μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή με την ομάδα WRT στην πίστα της Βαλένθια τον Δεκέμβριο, ο Valentino Rossi έχει πλέον οριστικοποιήσει την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα 10 αγώνων Fanatec GT World Challenge Europe. Με το εμβληματικό #46 από τους αγώνες μοτοσυκλετών, ο Ιταλός θα διεκδικήσει διακρίσεις τόσο στο Endurance Cup όσο και στο Sprint Cup μαζί με τους επίσημους οδηγούς της Audi Sport, πίσω από το τιμόνι ενός R8.

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος Sprint περιλαμβάνει ένα πέρασμα από τα πάτρια εδάφη του Ιταλού στην πίστα του Misano (1-3 Ιουλίου), ενώ το δρομολόγιο του Endurance Cup περιλαμβάνει έναν ακόμη αγώνα στην Ιταλία, στην πίστα της Imola (1-3 Απριλίου) καθώς και μία πρώτη συμμετοχή σε 24ωρο αγώνα στο φημισμένο Spa-Francochamps (28- 31 Ιουλίου).

Η ομάδα της Audi έχει συγκεντρώσει 28 συνολικά τίτλους ομάδων και οδηγών από το 2011. Η βελγική ομάδα ήταν κυρίαρχη στο Sprint Cup και είναι επίσης ένας διεκδικητής της νίκης στο Total Energies 24 Hours of Spa.

Αν και το 2022 αντιπροσωπεύει μία νέα αρχή για το GT World Challenge Europe και τον θρύλο των MotoGP, ο Rossi δεν είναι νεοφερμένος στη σειρά έχοντας συμμετάσχει σε δύο αγώνες Endurance στη Monza και στο Nurburgring κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2012. Η σεζόν του Endurance Cup ξεκινά στην Imola, ενώ το πρόγραμμα Sprint Cup ξεκινά στο Brands Hatch της Μ. Βρετανίας στις 30 Απριλίου/1 Μαΐου.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχω με την ομάδα WRT, στο πρωτάθλημα. Όλοι γνωρίζουν ότι ήμουν πάντα μεγάλος λάτρης των αγώνων αυτοκινήτων και ότι πάντα με ενδιέφερε να αγωνιστώ με… τέσσερις τροχούς όταν η καριέρα μου στο MotoGP τελείωνε» δήλωσε ο Valentino Rossi.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης