Οδηγοί αγώνων πίσω από την εξέλιξη του Cupra Born

Οδηγοί αγώνων πίσω από την εξέλιξη του Cupra Born

Την εμπειρία των οδηγών αγώνων Mattias Ekstrom και Jordi Gene αξιοποίησε η CUPRA για την κατάλληλη διαμόρφωση του δυναμικού χαρακτήρα του Born, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου.  

Race_car_drivers_cupra_born
Ο Mattias Ekstrom δύο φορές πρωταθλητής DTM και παγκόσμιος πρωταθλητής FIA Rallycross, καθώς και ο Jordi Gene, νικητής (στην κατηγορία του) στο Le Mans έχουν βάλει την υπογραφή τους στην δυναμική συμπεριφορά του νέου Cupra Born.
Οι δύο οδηγοί αγώνων κλήθηκαν από την ισπανική εταιρία κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του Born προκειμένου να οδηγήσουν το αυτοκίνητο στα όριά του στην πίστα, στο δρόμο αλλά και σε όλες τις πιθανές συνθήκες κίνησης με στόχο να δώσουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις για το στήσιμό του.
Η Marta Almuni, Τεχνική Διευθύντρια στο τμήμα εξέλιξης του Born τόνισε πως στόχος της εταιρίας είναι όλα τα αυτοκίνητα της Cupra να έχουν δυναμισμό και ακρίβεια στο χειρισμό τους. Αυτό είναι κάτι που οι επαγγελματίες οδηγοί γνωρίζουν πολύ καλά και μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές για την επίτευξή του.
Κλείσιμο

Στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης οι δύο οδηγοί βρέθηκαν σε μια παγωμένη λίμνη στη Λαπωνία που μετατράπηκε σε πίστα για να διασφαλιστεί ότι ακόμη και σε καταστάσεις χαμηλής πρόσφυσης, το αυτοκίνητο μπορεί πραγματικά να αντεπεξέλθει. Φυσικά, οι δοκιμές δεν περιορίστηκαν μόνο σε τέτοιες συνθήκες με παγωμένο τερέν αλλά συνεχίστηκαν σε κάθε είδος και επιφάνεια οδοστρώματος. Οι Ekstrom και Gene συνέβαλαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό στον καθορισμό των ρυθμίσεων τόσο της ανάρτησης όσο και του συστήματος δυναμικού ελέγχου. Επιπλέον καθοδήγησαν τους μηχανικούς της Cupra για τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο τιμόνι προκειμένου να επιτευχθεί η αίσθηση που οφείλει να έχει ένα μοντέλο με σπορ χαρακτήρα. Η συμβολή των δύο οδηγών ήταν εξαιρετικά σημαντική για την διαμόρφωση του ευχάριστου και αποτελεσματικού οδηγικού χαρακτήρα του Born το οποίο εκτός από το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra είναι και το πρώτο της εταιρίας με την κίνηση στους πίσω τροχούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης