Εν αναμονή του νέου Polestar 3

Εν αναμονή του νέου Polestar 3

Η σουηδική φίρμα δοκιμάζει την τύχη της και στην κατηγορία των SUV, αυτή τη φορά με το Polestar 3.

210617145601_Polestar-3-EV-SUV-6

Το νέο Polestar 3, όπως φημολογείται, θα είναι πιο ισχυρό και πολυτελές σε σχέση με το αντίστοιχο 7θέσιο Volvo XC90, του οποίου θα αποτελέσει τη «συνέχεια».

Η εικόνα του νέου SUV της Polestar που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνοντάς το σκεπασμένο, μας αφήνει να διακρίνουμε το ξεκάθαρα ένα άκρως αεροδυναμικό στυλ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, Thomas Ingenlath, σε πρόσφατη συνέντευξή του έδωσε κάποιες παραπάνω πληροφορίες για το αναμενόμενο Polestar 3. Επιβεβαίωσε πως δεν θα λανσαριστεί σε έκδοση με τρίτη σειρά καθισμάτων, όντας αμιγώς πενταθέσιο και αυτό θα γίνει στην προσπάθεια για ουσιαστική διαφοροποίηση από το «αδελφό» Volvo XC90. Ο διάδοχος του σημερινού XC90, όπως θα μοιραστεί την πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το αντίστοιχο μοντέλο της Polestar, με τη διαφορά πως θα πρέπει να γίνουν κάποιες αισθητικές επεμβάσεις για να βγει μία πιο σπορ διάθεση.

«Έχοντας δύο σειρές καθισμάτων, το μοντέλο μας δίνει την ευκαιρία να του καθορίσουμε μία πιο αεροδυναμική γραμμή οροφής, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να τονιστεί ο χώρος μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης σειράς, με τη δεύτερη να έχει μια πραγματικά πολυτελή αίσθηση», δήλωσε ο Ingenlath. Το Polestar 3 θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Νότιας Καρολίνας, εκεί όπου συναρμολογείται σήμερα το Volvo S60 και θα κατασκευάσει επίσης την επόμενη γενιά του XC90, αλλά οι ευρωπαϊκές εκδόσεις του θα κατασκευάζονται σε ξεχωριστή εγκατάσταση στην Κίνα. Η παρουσίαση του μοντέλου είναι προγραμματισμένη για το 2022, με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να αναμένονται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης