To γερμανικό hypercar των 1.400 ίππων

To γερμανικό hypercar των 1.400 ίππων

Η εταιρεία Elektron έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης του νέου της ηλεκτρικού hypercar Truva.

210917131922_elektron-truva-1

Το δικό της αποτύπωμα στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης θέλει να αφήσει η γερμανική start-up εταιρεία Elektron Motors, που ήδη έχει παρουσιάσει το πρώτο της μοντέλο Quasar, ένα hypercar με 2.300 ίππους, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζει την δημιουργία και του Truva των 1.400 ίππων.

Και αν η εταιρεία τυγχάνει ευρείας επιδοκιμασίας για τα φιλόδοξα σχέδιά της, ουδείς μπορεί να την αποθεώσει για τη σχεδιαστική πρωτοτυπία της. Μια ματιά στο νεότερο Truva είναι αρκετή για να προδώσει τις αισθητικές επιρροές από την McLaren 720S.  

Το σχήμα του αμαξώματος, το χαμηλωμένο ρύγχος, οι πλευρικές γραμμώσεις, τα φουσκωμένα φτερά και το design της «ουράς» συνθέτουν μια ομολογουμένως θελκτική εικόνα, η οποία, ωστόσο, δεν διεκδικεί δάφνες αυθεντικότητας. «Κάθε αυτοκίνητο που εξελίσσουμε στην Elektron Motors έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι νικηφόρο», δηλώνουν εντούτοις οι επικεφαλής της γερμανικής start-up.

Το όνομα Truva αποτελεί την ονομασία του αρχαιολογικού χώρου, της παραδοσιακής τοποθεσίας της Ομηρικής Τροίας, στη Μικρά Ασία, κοντά στην ακτή της σημερινής βορειοδυτικής Τουρκίας. Πρόκειται για το μέρος απ’ όπου κατάγεται ο Armağan Arabul, CEO και ιδρυτής της Elektron Motors. Τροία ή Ίλιον είναι, φυσικά, και η ονομασία πόλη θέατρο του μυθικού Τρωικού πολέμου.

Κλείσιμο
Όπως προαναφέραμε, το Tuvra θα ακολουθήσει το Quasar των 2.300 ίππων, ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό βάρους 1.500 κιλών που θα εφοδιάζεται με το υπερσύγχρονο σύστημα κατανομής ροπής Elektron Smart Torque Vectoring System (ESTV) και μια προηγμένη μπαταρία μεγάλης ενεργειακής πυκνότητας.
Περί επιδόσεων, το Quasar θα επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,65 δλ. και η τελική του θα αντιστοιχεί στα 450 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία, η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2023 και θα παραχθούν μόλις 99 κομμάτια, με την τιμή της κάθε μονάδας να ορίζεται στα 2,2 εκ. ευρώ. Στον αντίποδα, το Truva θα είναι φθηνότερο, μιας και θα κοστίζει γύρω στα 600.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης