Ηλεκτρική αναβίωση του Morris J-Type Van

Ηλεκτρική αναβίωση του Morris J-Type Van

Η βρετανική Morris Commercial Limited παρουσίασε την σύγχρονη ηλεκτρική εκδοχή του επαναστατικού στην εποχή του επαγγελματικού van Morris J-Type της δεκαετίας του 1950.

Morris_JE
Το σύγχρονο Morris JE βασίζεται σε ένα αρθρωτό πλαίσιο, έχει αμάξωμα από ανθρακονήματα, είναι ηλεκτρικό και κατασκευάζεται από την εταιρία Morris Commercial Limited στο Worcestershire της Μ. Βρετανίας.
Οι ομοιότητες με το πρωτότυπο της δεκαετίας του 1950, έχουν να κάνουν μόνο με το όνομα και κάποια αισθητικά στοιχεία που δίνουν την κατάλληλη ρετρό διάθεση.
Το πρωτότυπο μοντέλο Morris J-Type είχε παρουσιάσει τη δεκαετία του 1950 και έφερε επανάσταση στις μεταφορές της εποχής, καθώς προσέφερε μεγάλη ευελιξία στους επαγγελματίες. Αυτό το χαρακτηριστικό του χάρισε μεγάλη δημοτικότητα, καθιστώντας το πρώτη επιλογή για όσους ήθελαν πρακτική λύση στις καθημερινές τους επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Το συγχρονο Morris JE έκανε ντεμπούτο στην εκδήλωση Fully Charged Live και στοχεύει να φέρει πίσω το όνομα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της νέας εποχής. Το van βασίζεται σε μια αρθρωτή πλατφόρμα τύπου «skateboard» και μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 1.000 κιλών. Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο ανθρακόνημα και αλουμίνιο, ενώ η σχεδίαση έχει γίνει εξ ολοκλήρου στη Βρετανία. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι περιορισμένες καθώς η εταιρία έχει ανακοινώσει μόνο την αυτονομία των 320 χιλιομέτρων. Πάντως η τιμή των 70.000 ευρώ που υπολογίζεται για το μοντέλο παραγωγής είναι κάτι που σίγουρα δεν θα βοηθήσει την εμπορική πορεία του ηλεκτρικού Morris JE.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης