H υβριδική Chevrolet Corvette E-Ray θα είναι η πιο δυνατή της γκάμας

H υβριδική Chevrolet Corvette E-Ray θα είναι η πιο δυνατή της γκάμας

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Chevrolet Corvette θα αποκτήσει υβριδική έκδοση με την ονομασία E-Ray η οποία θα είναι μάλιστα και η ισχυρότερη στη γκάμα του μοντέλου φθάνοντας τους 660 PS.

1chevrolet_corvette
Σύμφωνα με άρθρο στον αμερικάνικο Τύπο η υβριδική Chevrolet Corvette που θα συνοδεύεται από τον κωδικό E-Ray θα έχει ένα πιο grand tourer χαρακτήρα σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις στη γκάμα του αμερικάνικου sportscar.
Ωστόσο ο πιθανά πιο πολιτισμένος χαρακτήρας δεν σημαίνει πως η E-Ray θα υπολείπεται δύναμης και επιδόσεων καθώς στην συγκεκριμένη περίπτωση ο 6.2 V8 κινητήρας της κανονικής Corvette Stingray θα συνοδεύεται από ηλεκτροκινητήρα, χάρη στον οποίο η συνολική απόδοση αναμένεται να φθάνει τους 660 PS, περισσότερους δηλαδή και από την σκληροπυρηνική Z06.

Το άρθρο αναφέρει πως η συστοιχία μπαταριών της E-Ray θα είναι τοποθετημένη κατά μήκος του αμαξώματος στο κέντρο του πατώματος ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα τροφοδοτεί τους εμπρός τροχούς προσφέροντας έτσι χαρακτηριστικά τετρακίνησης ενώ θα επιτρέπει την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση του αυτοκινήτου σε ταχύτητες έως τα 50 km/h. Χάρη στην δυνατότητα τετρακίνησης και φυσικά την ισχύ των 660 PS πιθανολογείται πως η E-Ray θα μπορεί να κάνει το 0-60 mph (0-96 km/h) σε περίπου 2’’, όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα πρόκειται για απλό ή plug-in υβριδικό σύστημα. Κάποια από τα πρωτότυπα εξέλιξης της E-Ray έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στο δρόμο πράγμα που σημαίνει πως η εξέλιξη έχει προχωρήσει αρκετά. Αυτό με την σειρά του ενισχύει τις φήμες που θέλουν την υβριδική έκδοση να παρουσιάζεται μέσα στο 2023 οπότε και η Corvette γιορτάζει τα 70 χρόνια παρουσίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης