Έρχεται η σκληροπυρηνική Chevrolet Corvette Z06

Έρχεται η σκληροπυρηνική Chevrolet Corvette Z06

Μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται η πρεμιέρα της σκληροπυρηνικής Corvette Z06 με κινητήρα 5.5 V8 και περισσότερους από 600 PS.

chevrolet_corvette
Σίγουρα πρόκειται για το supercar που θα βάλει την αμερικάνικη φιλοσοφία στο επίκεντρο του χώρου των υψηλών επιδόσεων παντρεύοντας το θρυλικό όνομα Corvette με την δυναμική ενός V8 κινητήρα 5.5 λίτρων.
Οι φήμες για τη δημιουργία της κεντρομήχανης Corvette Z06 κάνουν το γύρο του διαδικτύου αρκετά χρόνια στο διάστημα των οποίων έχουμε δει και πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες των πρωτοτύπων εξέλιξης. Φαίνεται όμως πως η αναμονή θα λάβει τέλος το φθινόπωρο όπου τοποθέτησε χρονικά η Chevrolet την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου..
Η σκληροπυρηνική έκδοση αναμένεται πως θα διαθέτει μεταξύ άλλων πιο επιθετική αεροδυναμική προσέγγιση στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρχει και μια ευμεγέθης πίσω αεροτομή ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχουν μπάκετ καθίσματα με το λογότυπο Z06 και πλούσιο διάκοσμο από ανθρακονήματα.

Ο πρωταγωνιστής βέβαια θα βρίσκεται στην πλάτη του οδηγού και δεν είναι άλλος από τον V8 5.5 κινητήρα για τον οποίο η Chevrolet δεν έχει αποκαλύψει ακόμα λεπτομέρειες. Οι φήμες πάντως αναφέρουν πως πρόκειται για έναν κινητήρα που έχει εξελιχθεί παράλληλα με αυτόν των αγωνιστικών Corvette με την απόδοσή του να υπολογίζεται κοντά στους 630 PS και τα 651 Nm ροπής ήτοι σχεδόν 130 PS και 20 Nm επιπλέον της βασικής Corvette που κυκλοφορεί σήμερα.
Πάντως αν αυτές οι υποθέσεις επιβεβαιωθούν η νέα Z06 θα είναι λιγότερο δυνατή από τον προκάτοχό της που είχε 660 PS και 881 Nm ροπής από τον υπερτροφοδοτούμενο V8 6.2 που φορούσε. Ωστόσο προβλέπεται πως η νέα γενιά θα είναι ταχύτερη στην πίστα καθώς η τοποθέτηση του κινητήρα στο κέντρο και όχι μπροστά (όπως στην προηγούμενη Corvette) θα προσφέρει καλύτερη κατανομή βάρους και βελτιωμένα δυναμικά χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης