Σε διασωστικό κέντρο μετατρέπεται το Nurburgring

Σε διασωστικό κέντρο μετατρέπεται το Nurburgring

Ως βάση για διασωστικές ομάδες αλλά και ως κέντρο συγκέντρωσης βοήθειας προς τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημύρες στη Γερμανία χρησιμοποιούνται αυτό το διάστημα οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές της διάσημης πίστας του Nurburgring.

nuerburgring_rescue_center
Τη στιγμή που οι διασωστικές προσπάθειες συνεχίζονται στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις πλημύρες στη Γερμανία η διοίκηση της πίστας του Nurburgring αποφάσισε να διαθέσει όλες τις υπάρχουσες υποδομές προκειμένου να στηθεί ένα συντονιστικό και διασωστικό κέντρο.
Προς το παρόν έχουν διακοπεί όλες οι αυτοκινητιστικές δραστηριότητες και το ανθρώπινο δυναμικό της πίστας όσο και ο τεχνικός εξοπλισμός που διαθέτει, όπως ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, γερανοφόρα, οχήματα άμεσης δράση, ακόμα και ελικόπτερα έχει τεθεί στη διάθεση των μονάδων παροχής βοήθειας στις γύρω περιοχές.

Με αρκετές από τις γέφυρες που ενώνουν τα μικρότερα χωριά με κεντρικούς άξονες να έχουν καταρρεύσει η εναέρια βοήθεια για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και νερού είναι κυρίαρχης σημασίας. Η διάθεση των ελικοπτέρων της πίστας αλλά και της ειδική πλατφόρμας προσγείωσης που διαθέτει να είναι επομένως εξαιρετικά σημαντική για τις προσπάθειες που γίνονται. Επιπλέον το Nurburgring Arena, ένας χώρος που θυμίζει κλειστό αθλητικό γήπεδο χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης αγαθών που προμηθεύει το κράτος ή καταφθάνουν στην περιοχή ως δωρεές. Η παρούσα κατάσταση λειτουργία της πίστας θα παραμείνει για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί ώστε να γίνει μερική αποκατάσταση των ζημιών και οι ρυθμοί ζωής να επανέλθουν σε κάποια κανονικότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης