Δίκτυο φόρτισης βαρέων οχημάτων από τις Daimler, Volvo και Traton

Δίκτυο φόρτισης βαρέων οχημάτων από τις Daimler, Volvo και Traton

Στην από κοινού επένδυση 500 εκ ευρώ για την δημιουργία δικτύου ταχυφόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών και λεωφορείων, θα προχωρήσουν οι Daimler, Volvo και Traton, τρεις κορυφαίοι κατασκευαστές βαρέων επαγγελματικών οχημάτων.

electric_truck_chargers
Ένας από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης είναι η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών φόρτισης που θα εξασφαλίσουν την ευχρηστία των ηλεκτρικών οχημάτων.
Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για την περίπτωση των μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων για τα οποία θα πρέπει να έχουν εξασφαλιστεί οι συνθήκες που θα διατηρούν ακέραια την παραγωγικότητα τους πριν οποιαδήποτε στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Σε αυτή την κατεύθυνση στοχεύει η συνεργασία των Daimler, Volvo και Traton σε μια επένδυση που θα αγγίξει τα 500 εκ. ευρώ και προβλέπει την δημιουργία ενός δικτύου 1.700 ταχυφορτιστών που θα τροφοδοτούνται από πράσινες πηγές ενέργειας. Οι ταχυφορτιστές θα βρίσκονται σε καίρια σημεία σε αυτοκινητόδρομους καθώς και σε περιοχές με μεγάλες μονάδες logistics. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου η εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης και η έναρξη της λειτουργίας τους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2027.

Κλείσιμο
Στόχος του ευρύτερου σχεδίου είναι η εξέλιξη φορτιστών που θα μπορούν να ολοκληρώνουν την φόρτιση μεγάλων φορτηγών και λεωφορείων μέσα σε διάστημα 45 λεπτών, όσο δηλαδή διαρκεί η υποχρεωτική ανάπαυση που πρέπει να έχουν οι οδηγοί επαγγελματικών οχημάτων κάθε τέσσερις ώρες συνεχόμενης οδήγησης.
Η ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας στην οποία οι τρείς εταιρίες θα έχουν ισόποση συμμετοχή και η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2022 έχοντας σαν βάση το Άμστερνταμ στην Ολλανδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης