Δυστυχώς μια Ferrari F40 λιγότερη

Δυστυχώς μια Ferrari F40 λιγότερη

Μια σπάνια Ferrari F40 καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ κινούνταν στο δρόμο, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στον κινητήρα της. Το δυσάρεστο συμβάν εκτυλίχθηκε στην Ιαπωνία.

Ferrari-F40-Fire-Japan
Το θρυλικό ιταλικό supercar κινούνταν κατά μήκος του περίφημου δρόμου Hakone Turnpike της χώρας το Σάββατο 8 Μαΐου, όταν το ζευγάρι των επιβατών μέσα στο αυτοκίνητο παρατήρησε καπνό να διαρρέει από τον χώρο του κινητήρα, προσπαθώντας μάλιστα να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Λίγο αργότερα, λίγα λεπτά δηλαδή προτού συνειδητοποιήσουν ποια είναι η αιτία πρόκλησης του καπνού, η F40 είχε τυλιχτεί κυριολεκτικά στις φλόγες.


Πλάνα από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι τα πληρώματα της πυροσβεστικής έφτασαν έγκαιρα στο σημείο της πυρκαγιάς, όσο δηλαδή η αειθαλής Ferrari καιγόταν.

Ωστόσο, προς λύπη όλων, δεν κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά προτού το αυτοκίνητο καταστραφεί εντελώς και αφεθεί στο έλεος της. Εκείνο που απέμεινε είναι μια λιωμένη μάζα από χάλυβα και ανθρακονήματα. Κρίμα…

Η Ferrari παρήγαγε μόνο 1.315 κομμάτια της F40 και δυστυχώς, τώρα υπάρχει μια λιγότερη εν ζωή στους δρόμους του πλανήτη. Ευτυχώς, ούτε ο οδηγός ούτε ο συνοδηγός τραυματίστηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε στο ιταλικό supercar.


Η Ferrari παρουσίασε για πρώτη φορά την F40 το 1987 ως διάδοχο της ισχυρής 288 GTO. Φορούσε βενζινοκινητήρα 2,9 λίτρων V8 διπλά υπερτροφοδοτούμενο με ισχύ 471 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και ροπή 577 Nm στις 4.000 σ.α.λ.

Συνδυαζόταν με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων και η ισχύς εννοείται πως κατέληγε αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Ενώ η F40 αντικαταστάθηκε αργότερα από την F50 και αργότερα αυτή από τις Enzo και στη συνέχεια την υβριδική LaFerrari, πολλοί εξακολουθούν να θεωρούν ότι η F40 αποτελεί τη μεγαλύτερη Ferrari που δημιουργήθηκε ποτέ.

Αν και είναι αδύνατο να πούμε τι ακριβώς πυροδότησε τη φωτιά στο κορμί της, το μόνο που ευχόμαστε ολόψυχα είναι ο ασφαλιστής του αυτοκινήτου να καταφέρει να καλύψει πλήρως το κόστος του βραβευμένου κεντρομήχανου σπορ αυτοκινήτου που άφησε εποχή και χάθηκε άδικα στις φλόγες.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης