Νέα εποχή για το NASCAR

Νέα εποχή για το NASCAR

Οι βασικοί ανταγωνιστές του πρωταθλήματος NASCAR παρουσίασαν τα εξελιγμένα αγωνιστικά τους μοντέλα.

210507105332_next-gen-Nascar-1

Ένα από τα πιο δημοφιλή πρωταθλήματα του motorsport, τουλάχιστον για τους κατοίκους των ΗΠΑ είναι οι αγώνες NASCAR, οι οποίοι προσφέρουν πλούσιο θέαμα, ενώ λόγω των εντυπωσιακών ατυχημάτων που τους συνοδεύουν, έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό και στο YouTube.


Οι κατασκευαστές που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα είναι τρεις, Chevrolet, Ford και Toyota, ενώ σε κοινή εκδήλωση παρουσίασαν τα νέα Next Gen αυτοκίνητα με τα οποία θα ξεκινήσουν την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Τόσο η Camaro ZL1 και η Mustang, όσο και το Camry ακολουθούν τα νέα δεδομένα που έχει ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή, όπως την εφαρμογή ενός νέου body kit, με σκοπό την βελτίωση της αεροδυναμικής, αλλά και της αύξησης του downforce, κυρίως στις οβάλ πίστες. Και τα τρία μοντέλα διαθέτουν αμάξωμα από ανθρακονήματα, νέες εισαγωγές αέρα στο καπό, μεγαλύτερο πίσω διαχύτη και τοποθετημένη πλευρικά εξάτμιση.
Κλείσιμο

Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ, καθώς η πίσω ανάρτηση είναι πλέον ανεξάρτητη και συνδυάζεται με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, οι δίσκοι των φρένων είναι μεγαλύτεροι, ενώ το 5άρι μηχανικό κιβώτιο έχει σειριακή λειτουργία, αντικαθιστώντας το χειροκίνητο των 4 σχέσεων. Επίσης, οι νέοι κανονισμοί θέτουν υποχρεωτική την παρουσία μεγαλύτερων τροχών, με σφυρήλατες μονομπούλονες ζάντες 18 ιντσών. Κάτω από το καπό και στα τρία μοντέλα θα υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας με χωρητικότητα 5,8 lt που ανάλογα τις προδιαγραφές της πίστας θα αποδίδει από 558 έως και 679 PS, ενώ στο μέλλον είναι πολύ πιθανόν να τοποθετηθούν υβριδικά ή ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Τέλος, το ντεμπούτο των Next Gen μοντέλων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στον διάσημο αγώνα των 500 μιλίων της Daytona, τον Φεβρουάριο του 2022.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης