Το νέο Kia Sportage εντοπίστηκε σε δοκιμές στο Nurburgring

Το νέο Kia Sportage εντοπίστηκε σε δοκιμές στο Nurburgring

Ένα από τα πρωτότυπα εξέλιξης του νέου Kia Sportage απαθανατίστηκε από τον κατασκοπευτικό φακό να δοκιμάζεται στις απαιτητικές συνθήκες του Nurburgring

Kia_Sportage_2022
Η πέμπτη γενιά του Kia Sportage βρίσκεται σε φάση εντατικής εξέλιξης και φαίνεται πως το νέο μοντέλο θα συνεχίσει την συνταγή της στενών τεχνολογικών δεσμών με το αδελφό Tuscon της Hyundai που επίσης ξεκινά με τη νέα γενιά του.
Οι πρόσφατες κατασκοπευτικές εικόνες του νέο Sportage κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Nurburgring δείχνουν πως οι ομοιότητες με το Tuscon θα αφορούν και τις διαστάσεις των δύο κορεάτικων μοντέλων. Πάντως αν και το έντονο καμουφλάζ του πρωτότυπου δοκιμών δεν αφήνει περιθώρια για την διαπίστωση αισθητικών λεπτομερειών φαίνεται πως στη μάσκα θα κυριαρχεί η χαρακτηριστική στα μοντέλα της Kia μεγάλη κυψελοειδής εισαγωγή που εκτείνεται σε μεγάλο πλάτος. Αντίστοιχα στο πίσω μέρος είναι πολύ πιθανό το νέο Sportage θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το μεγαλύτερο Kia Sorento.

Σε τεχνολογικό επίπεδο το Sportage αναμένεται να υιοθετεί την ίδια σειρά κινητήρων με το Tuscon πράγμα που σημαίνει πως οι επιλογές θα ξεκινούν από τα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου που συνδυάζονται με 48-volt ήπιο υβριδικό σύστημα. Από εκεί και πέρα είναι σχεδόν σίγουρο πως η γκάμα θα συμπληρώνεται από την απλή υβριδική έκδοση με κινητήρα 1.6 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα 60 ίππων καθώς και την plug-in υβριδική έκδοση με τον ίδιο θερμικό κινητήρα αλλά ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα και βέβαια μεγαλύτερη μπαταρία η οποία θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία ικανή να καλύψει τις καθημερινές αστικές μετακινήσεις. Επιπλέον εκτός από την πιο πρόσφατη τεχνολογία ασφάλειας και συνδεσιμότητας του κορεάτικου ομίλου το νέο Tuscon θα διαθέτει και πολλά νέα εξοπλιστικά στοιχεία όπως για παράδειγμα τα ενεργά αμορτισέρ που προσφέρονται για πρώτη φορά στο μεσαίο SUV της Kia. Η πρεμιέρα του νέου Sportage αναμένεται μέσα στο 2022.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης