Η Jaguar Land Rover εξαφανίζει τους θορύβους

Η Jaguar Land Rover εξαφανίζει τους θορύβους

Τη μείωση της κούρασης του οδηγού αλλά και την αναβάθμιση της άνεσης υπόσχεται μια νέα τεχνολογία της Jaguar Land Rover η οποία μειώνει τους θορύβους της καμπίνας μέσω συστήματος ακύρωσης των ήχων που παράγονται κατά την κύλιση

jaguar_land_rover
Το νέο σύστημα θα κάνει πρεμιέρα στα ανανεωμένα Range Rover Velar και Jaguar XF και F-Pace και υπόσχεται ένα πιο ήσυχο εσωτερικό το οποίο θα συμβάλει στην πιο άνετη και ξεκούραστη παραμονή του οδηγού και των επιβατών.
Το σύστημα ακύρωσης ήχου Active Acoustics έχει εξελιχθεί από την ισραηλινή εταιρία τεχνολογίας Silentium και χρησιμοποιεί σένσορες σε όλους τους τροχούς για να παρατηρεί τις δονήσεις που δημιουργούνται από την κύλιση ώστε μέσω του ηχοσυστήματος να παράγει ακουστικά κύματα στην κατάλληλη συχνότητα που απαιτείται για την ακύρωση του ανεπιθύμητου θορύβου.
Η JLR ισχυρίζεται πως το σύστημα θα μπορεί να εξουδετερώνει τους ήχους που παράγονται όταν το αυτοκίνητο περνά από ανωμαλίες και θα έχει τη δυνατότητα να μειώσει την στιγμιαία κορύφωση των θορύβων κατά 10dB και τον μέσο όρο του συνολικού θορύβου κατά 3-4dB.

Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει αναμένεται πως η μείωση της έκθεσης των επιβατών σε θορύβους χαμηλής συχνότητας θα μειώσει την αίσθηση κόπωσης κατά την πολύωρη παραμονή τους στο αυτοκίνητο. Αυτό θα έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια καθώς οι κουρασμένοι οδηγοί έχει αποδειχθεί πως έχουν σχεδόν 17% πιο αργές αντιδράσεις σε ξαφνικά γεγονότα σε σχέση με αυτούς που είναι σε πλήρη ετοιμότητα.
Το σύστημα Active είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου Destination Zero της JLR το οποίο στοχεύει στον μηδενισμό των εκπομπών ρύπων, των ατυχημάτων και των κυκλοφοριακών προβλημάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης