Νέος ρόλος για το Honda Civic Type R

Νέος ρόλος για το Honda Civic Type R

Το κορυφαίο Honda Civic Type R έχει αναλάβει για φέτος το ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας του πρωταθλήματος IndyCar.

200828105459_Honda-Civic-Type-R-Pace-Car-1
Η Honda συνεχίζει την παράδοση που κρατά από το 2006, διαθέτοντας μοντέλα της ως pace car στο πρωτάθλημα των IndyCar, ενώ παράλληλα θέλει να αναδείξει τις βελτιώσεις που έχει δεχθεί η αναβαθμισμένη γενιά του Civic Type R.
Η ιδιαίτερη αυτή έκδοση του ιαπωνικού χάτσμπακ ξεχωρίζει από τον μπλε χρωματισμό Boost Blue του αμαξώματος, που συνδυάζεται με λευκές λεπτομέρειες και τα ανάλογα αυτοκόλλητα. Αντίστοιχα, στο εσωτερικό κυριαρχούν το απαραίτητο roll cage, καθώς και τα μπάκετ καθίσματα με ζώνες τεσσάρων σημείων. Βελτιώσεις έχει δεχθεί και το σύστημα πέδησης, καθώς το τμήμα Honda Performance Development (HPD) έχει τοποθετήσει στο συγκεκριμένο Civic, μεγαλύτερους ατσάλινους δίσκους με αγωνιστικών προδιαγραφών δαγκάνες.

Χαρακτηριστικά είναι τα προειδοποιητικά φώτα, τοποθετημένα στην εμπρός γρίλια και κάτω από την εντυπωσιακή πίσω αεροτομή, με πορτοκαλί και κόκκινα LED, που αναβοσβήνουν ανάλογα τις συνθήκες του αγώνα και τις σημαίες των περιστατικών στην πίστα. Θα διαθέτει επίσης GPS, δύο συστήματα ραδιοεπικοινωνίας, συνδεσιμότητα WLAN, τηλεμετρία και ένα σύστημα που μεταδίδει στους οδηγούς των μονοθεσίων τα χρώματα από τις σημαίες που ανεμίζουν οι κριτές. Το επίσημο ντεμπούτο του Honda Civic Type R ως αυτοκίνητο ασφαλείας πραγματοποιήθηκε στον αγώνα του St. Louis, στην πίστα World Wide Technology Raceway.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης