Ανακυκλωμένο αλουμίνιο θα χρησιμοποιεί η Jaguar Land Rover

Ανακυκλωμένο αλουμίνιο θα χρησιμοποιεί η Jaguar Land Rover

Μια νέα προηγμένη τεχνική ανακύκλωσης αλουμινίου που ανέπτυξε η Jaguar Land Rover θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας σημαντικά πιο φιλικής προς το περιβάλλον παραγωγικής διαδικασίας

jaguar_land_rover
Το περιβάλλον και η προστασία του ή έστω η μείωση του αρνητικού αποτυπώματος αποτελεί πλέον βασική προτεραιότητα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες εκτός από πιο καθαρά αυτοκίνητα προσπαθούν να κάνουν πιο πράσινη και την παραγωγή τους.
Σε αυτό το πλαίσιο η Jaguar Land Rover ανέπτυξε μια νέα πρωτοπόρα διαδικασία που της επιτρέπει να ανακυκλώνει αλουμίνιο από απορρίμματα, από οικιακές συσκευές ή και από παλαιά οχήματα και να το χρησιμοποιεί στη συνέχεια στην παραγωγή της για την κατασκευή τμημάτων νέων αυτοκινήτων. Σύμφωνα με το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της εταιρίας αυτή η διαδικασία μπορεί να μειώσει το αποτύπωμα των εκπομπών άνθρακα της παραγωγής της έως και 26%.

Η νέα μέθοδος ανακύκλωσης αλουμινίου αποτελεί μέρος του προγράμματος REALITY το οποίο τρέχει η JLR σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Brunel και συνχρηματοδοτείται από την βρετανική Innovate. Η νέα μέθοδος αφορά την μίξη του ανακυκλωμένου αλουμινίου με μικρή ποσότητα πρωτογενούς αλουμινίου για την δημιουργία ενός κράματος το οποίο ανταποκρίνεται στις κατασκευαστικές προδιαγραφές της JLR. Η νέα μέθοδος η οποία έχει δοκιμαστεί για την κατασκευή πρωτότυπων τμημάτων για την I-Pace αναμένεται να μειώσει σημαντικά τις ανάγκες της JLR για πρωτογενές αλουμίνιο με ανάλογη μείωση τόσο του κόστους όσο και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος καθώς σύμφωνα με έρευνες η ανακύκλωση αλουμινίου χρειάζεται 90% λιγότερη ενέργεια από αυτή που απαιτεί η παραγωγή πρωτογενούς υλικού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης