Τις 15 εκατομμύρια πωλήσεις υβριδικών έφθασε η Toyota

Τις 15 εκατομμύρια πωλήσεις υβριδικών έφθασε η Toyota

Η υβριδική τεχνολογία της Toyota έχοντας εδραιωθεί μεταξύ των κορυφαίων του είδους συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κοινού με την ιαπωνική εταιρία να γιορτάζει τις 15 εκατομμύρια πωλήσεις υβριδικών οχημάτων.

Toyota-Hybrid345643
Όταν το 1997 η Toyota άναψε την σπίθα της υβριδικής επανάστασης με την πρώτη γενιά του Prius πολλοί λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν την επιτυχία αλλά και την σημασία αυτής της κίνησης. Σήμερα η ιαπωνική εταιρία είναι αναμφίβολα η ηγέτης στην κατηγορία των υβριδικών με τον όμιλο Toyota-Lexus να περιλαμβάνει στην παγκόσμια γκάμα του 44 υβριδικά μοντέλα.

Η πορεία της συγκεκριμένης κατηγορίας ακολουθεί μια εκθετική ανάπτυξη γεγονός που φανερώνεται ξεκάθαρα από τους αριθμούς καθώς χρειάστηκε από το 1997 έως το 2013 για την επίτευξη 5 εκατομμυρίων πωλήσεων υβριδικών μοντέλων ενώ στη συνέχεια μέχρι το 2017 είχαν φθάσει τα 10 εκατομμύρια και σήμερα η Toyota γιορτάζει τις 15 εκατομμύρια πωλήσεις.

Σύμφωνα με την Toyota τα υβριδικά της μοντέλα έχουν συμβάλει στην εξοικονόμηση 120 εκατομμυρίων τόνων CO2 που θα είχαν απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα από αντίστοιχο αριθμό συμβατικών μοντέλων. Έχοντας τουλάχιστον μια υβριδική έκδοση για κάθε νέο μοντέλο της η Toyota παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για μείωση των εκπομπών ρύπων και φυσικά είναι έτοιμη για πλήρη συμμόρφωση με τον μέσο όρο των 95 g/km που προβλέπουν οι αυστηροί κανονισμοί που έχει θεσπίσειη Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2020 και το 2021.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης