Η NASA επιστρέφει στη Σελήνη: Τι θα τρώνε οι αστροναύτες για δέκα ημέρες

Ξημερώματα Πέμπτης, 2 Απριλίου 2026 (ώρα Ελλάδας), η NASA προχώρησε στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη έπειτα από 53 χρόνια και τέσσερις μήνες

Τέσσερις αστροναύτες, οι Reid Wiseman, Victor Glover, Christina Koch και Jeremy Hansen επιβαίνουν στην κάψουλα Orion, που αποκολλήθηκε με επιτυχία από τον πύραυλο Space Launch System (SLS), στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος Artemis II. Την επιτυχημένη εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ των ΗΠΑ παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Όταν αναφερόμαστε σε μία διαστημική αποστολή, είναι αυτονόητο πως όλα είναι σχεδιασμένα μέχρι κεραίας. Και η διατροφή των αστροναυτών είναι ένας απαραίτητος και σημαντικός παράγοντας, καθώς το φαγητό επηρεάζει άμεσα την υγεία, την απόδοση και την ψυχολογία του πληρώματος.
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr