Catarina Bairrao Balula: «Ακόμη και στην Ισπανία, στα σούπερ μάρκετ βρίσκεις ελιές Καλαμών. Είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο»
22.10.2025
15:28
Η κα. Balula επισήμανε ότι η ποιότητα του ελαιολάδου σήμερα διαφέρει ριζικά από το παρελθόν: «Οι γεύσεις που άρεσαν στους παππούδες μας δεν είναι πλέον αυτό που θεωρείται ποιοτικό ελαιόλαδο»
Για τη σημασία της ποιότητας, της πιστοποίησης και της προστασίας των παραγωγών και των καταναλωτών στον ελαιοκομικό τομέα, ενόψει των προκλήσεων που θέτει η κλιματική κρίση, έκανε λόγο η Catarina Bairrao Balula, IOC Technical Cooperation and Training Department, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο 3ο Cantina Academy, στο πάνελ με θέμα «Ελιά, ελαιόλαδο και κλιματική κρίση», στο οποίο συμμετέχει ο Βασίλης Δημόπουλος Καθηγητής, Εργαστήριο γευσιγνωσίας Ελιάς και Ελαιολάδου ΠΑ.ΠΕ, στο πλαίσιο του 3ου Cantina Academy, στην Καλαμάτα..
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr