Γιατί πρέπει να εντάξετε αυτές τις αντιφλεγμονώδεις τροφές στη διατροφή σας

Η Ιωάννα Κύπριου, Nutrition, Health & Wellness Coach, αναλύει στο Cantina ποιες είναι οι αντιφλεγμονώδεις τροφές και ποια είναι η σημασία τους στην καθημερινή μας διατροφή

Η φλεγμονή είναι μία φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μας — ένας αμυντικός μηχανισμός που ενεργοποιείται όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε μία λοίμωξη, έναν τραυματισμό ή κάποια εξωτερική απειλή. Όταν όμως η φλεγμονή παραμένει ενεργή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και χωρίς προφανή λόγο, τότε μιλάμε για χρόνια φλεγμονή — μία κατάσταση που συνδέεται με πολλά χρόνια νοσήματα: καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, αυτοάνοσα, αλλά και με την πρόωρη γήρανση.

Η καλή είδηση είναι ότι η διατροφή μας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό αυτής της «σιωπηλής» φλεγμονής. Πολλές τροφές έχουν αποδειχθεί ότι διαθέτουν αντιφλεγμονώδη δράση — και η καθημερινή τους παρουσία στο πιάτο μας μπορεί να αποτελέσει μια ασπίδα πρόληψης, αλλά και υποστήριξης της υγείας μας σε βάθος χρόνου.


Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr