Γιάννης Μπαζάκης: «16 από τα 31 ελληνικά εστιατόρια στον οδηγό Michelin είχαν στο μενού τους κρέας Καλαρρύτικου»

O Γιάννης Μπαζάκης, παραγωγός, «Φάρμα Κονάκι Φασούλα», στο Cantina Academy, τη νέα καινοτόμα σειρά συνεδρίων από το Cantina και το Πρώτο Θέμα, με θέμα «Διασφαλίζοντας το μέλλον της τροφής», στη Λάρισα

Με τη φράση του Ιπποκράτη «Στην τροφή είναι το μεγαλύτερο φάρμακο και στην τροφή το πιο βλαβερό δηλητήριο», ξεκίνησε ο Γιάννης Μπαζάκης, παραγωγός, εταιρεία «Φάρμα Κονάκι Φασούλα», την ομιλία του με τίτλο: Αρχέγονη Φυλή: Το Καλαρρύτικο πρόβατο, κατά το Cantina Academy, τη νέα καινοτόμα σειρά συνεδρίων από το Cantina και το Πρώτο Θέμα, με θέμα «Διασφαλίζοντας το μέλλον της τροφής», στη Λάρισα.

Γνωρίζοντας τη «Φάρμα Κονάκι Φασούλα»

«Η «Φάρμα Κονάκι Φασούλα» ξεκίνησε ως ένα οργανικό και καθετοποιημένο αγρόκτημα, με κύριο στόχο την εκτροφή αυτής της σπάνιας, αυτόχθονης φυλής. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η φυλή είχε φτάσει στο χείλος της εξαφάνισης, με λιγότερες από 5.000 μονάδες στον πληθυσμό της. Η εμπορική της εκμετάλλευση φάνταζε αβέβαιη — η προτεραιότητα ήταν η πληθυσμιακή ενίσχυση και η διάσωση του γενετικού υλικού.

Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr