Θεσσαλονίκη: Τα μεζεδοπωλεία και ουζερί που αγαπά η πόλη

Αυτά τα μαγαζιά νέας γενιάς κινούνται ανάμεσα σε κυριλέ εστιατόριο και ταβέρνα, αλλά πάντα σερβίρουν κάτι ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό

Και ναι, αυτή η τάση άρχισε από τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα από τη Νέα Φωλιά (Αριστομένους 4, τηλ. 2310960383) σε έναν χώρο που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε καφενέ και μαγέρικο. Εδώ, λοιπόν, μια νέα φουρνιά από μάγειρες συνεργάστηκαν ξεκινώντας κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό για την πόλη που έμελλε να αλλάξει τη γαστρονομική σκηνή όλης της χώρας.

Στη Μούργα (Αθ. Χριστοπούλου 12, τηλ. 2310268826) γράφτηκε η συνέχεια. Ο σεφ Γιάννης Λουκάκης έχει επιλέξει ένα στυλ κουζίνας που, παρότι θυμίζει τα γαστρο-μπιστρό ή τις γαστρο-παμπ του εξωτερικού, δίνει την εντύπωση πως συνεχίζει τη μαγειρική παράδοση της πόλης, χωρίς απαραίτητα να την αναπαράγει. Μάλιστα ένα μέρος της γοητείας της στηρίζεται στο στοιχείο της έκπληξης, το βασικό της όμως χάρισμα είναι η φρεσκάδα της και η βαθιά, μερακλίδικη νοστιμιά της.

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr