Esthio: To βαλκανικό γαστρονομικό project του σεφ Έλβι Δημήτρη Ζύμπα στον οδηγό της Michelin
11.02.2025
14:20
Ένα εστιατόριο αλλιώτικο από τα άλλα στο Κουκάκι, πρωτοπορεί και πρωτοτυπεί βάζοντας στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας τα Βαλκάνια, εμπνέεται από τις τοπικές τους κουζίνες και αποδίδει παραδοσιακά πιάτα σε σύγχρονο ύφος
Τρεις συνέταιροι, ο σεφ Έλβι Δημήτρης Ζύμπα, o Θοδωρής Λεονταρίτης και ο Γιάννης Μπουτσικάρης ιδιοκτήτης του δημοφιλούς εστιατορίου Μάνη Μάνη ένωσαν δυνάμεις και δημιούργησαν το «βαλκανικό γαστρονομικό project» όπως το ονομάζουν. Μια μοναδική γαστρονομική πρόταση στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή, που μάλλον βλέπει αφ’ υψηλού τις κουζίνες των γειτόνων. Η αγάπη του σεφ Έλβι Δημήτρη Ζύμπα για τις τοπικές βαλκανικές κουζίνες και η γνώση των σύγχρονων τεχνικών, δίνει πιάτα σε comfort ύφος απ’ όπου δεν λείπουν οι γκουρμέ νύξεις. Ο σεφ έγινε γνωστός από το εστιατόριο Alficon στο Παγκράτι (έχει κλείσει αλλά υπήρξε και αυτό προτεινόμενο από τον Guide Michelin).
Στο νέο του εστιατόριο που μετράει ενάμιση χρόνο ζωής, εκθέτει με τόλμη τις δυνατές γεύσεις και την πληθωρικότητα που χαρακτηρίζουν τη βαλκανική κουζίνα, λειτουργώντας επιτυχημένα σαν ένας άφοβος «σχοινοβάτης των εντάσεων» και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει «απαγορευμένα» υλικά όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Στο νέο του εστιατόριο που μετράει ενάμιση χρόνο ζωής, εκθέτει με τόλμη τις δυνατές γεύσεις και την πληθωρικότητα που χαρακτηρίζουν τη βαλκανική κουζίνα, λειτουργώντας επιτυχημένα σαν ένας άφοβος «σχοινοβάτης των εντάσεων» και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει «απαγορευμένα» υλικά όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr