Τι είναι το umami και πώς το δημιουργούμε στα πιάτα μας

Ο Δημήτρης Παπαζυμούρης μας εξηγεί τι είναι το umami και πως μπορούμε να το δημιουργήσουμε στο φαγητό που μαγειρεύουμε.

To umami είναι η πέμπτη διάσταση της γεύσης, που αναγνωρίζεται απ’ τους αισθητήρες της γλώσσας μας στο φαγητό, όπως το πικρό, ξινό, αλμυρό και γλυκό που γνωρίζαμε παραδοσιακά. Η λέξη ουμάμι προέρχεται απ’ τα Ιαπωνικά, μιας και εκεί πρωτοαναγνωρίστηκε η ύπαρξή της ως γευστική διάσταση, και σημαίνει ευχάριστη, νόστιμη γεύση. 

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr