Ψήσιμο στον φούρνο: Τα πιο συχνά λάθη και πώς να τα αποφύγετε

Συγκεντρώσαμε 5 συχνά μαγειρικά «ατοπήματα» ελπίζοντας να γίνουμε σοφότεροι μέχρι την επόμενη φορά που θα ανάψουμε τον φούρνο

Ένα αφράτο, μοσχομυριστό κέικ, ένα καλοψημένο χοιρινό και οι μελωμένες πατάτες φούρνου δεν θέλουν κόπο για να πετύχουν, αλλά τις σωστές κινήσεις στη σωστή στιγμή. Τα λάθη στο ψήσιμο είναι συχνό φαινόμενο και γίνονται όχι μόνο από αρχάριους στην κουζίνα, αλλά και από έμπειρους στην κουζίνα που πιθανότατα δεν γνωρίζουν πώς να τα αντιμετωπίσουν.

1. Δεν διαβάζουμε προσεκτικά τη συνταγή
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια αλυσιδωτή σειρά προβλημάτων που αφορά κυρίως στα υλικά, στις ποσότητες που χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε αλλά στην σειρά με την οποία τα βάζουμε στη συνταγή. Πόσες φορές δεν ξεχάσατε κάποιο βασικό υλικό ή βάλατε περισσότερη ή λιγότερη ποσότητα υλικών απ’ όσο χρειαζόταν; Η λύση; Παίρνουμε τη συνταγή ανά χείρας φροντίζοντας για τα εξής:

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr