Σφουγγάτο µε κολοκύθι, πατάτες και µυρωδικά

Η ομελέτα στην κρητική εκδοχή της. Μία νόστιμη, εύκολη και οικονομική συνταγή στο τηγάνι που μοσχοβολά κρητική παράδοση και προδίδει μαεστρία και γνώση στις απλές και τίμιες πλην όμως γευστικότητες μαγειρικές του τόπου.

Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τρυπητό βάζουµε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουµε και τα πιέζουµε µε τα χέρια να βγάλουν τα υγρά τους. Σε ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα τριµµένα κολοκυθάκια για 3΄-4΄.

Βήμα 2
Προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια, τον άνηθο, τον µαϊντανό, τον δυόσµο και εξακολουθούµε να σοτάρουµε για 2΄. Χτυπάµε τα αυγά µε 4-5 κουτ. σούπας νερό, αλάτι, πιπέρι, τα προσθέτουµε στο τηγάνι και πασπαλίζουµε σε όλη την επιφάνεια τις πατάτες, τη γραβιέρα και τη φέτα.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr