Τι είναι το ube και πώς να το εντάξετε στις συνταγές σας
10.01.2024
14:00
Ακόμα και αν έχουμε δοκιμάσει το ube, το διάσημο φιλιππινέζικο λαχανικό που έχει γίνει viral τον τελευταίο καιρό στα social, και το έχουμε απορρίψει γευστικά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην παραδεχτούμε ότι έχει όλα τα φόντα, τουλάχιστον οπτικά, για να κλέψει τις εντυπώσεις ή απλά, έστω και στιγμιαία, το βλέμμα μας.
Με σήμα κατατεθέν, το ιδιαίτερο, έντονο μοβ χρώμα του, το ube ή αλλιώς το μοβ γιαμ, θυμίζει πολύ στην όψη του μια κλασική γλυκοπατάτα, όμως στη γεύση του είναι αρκετά γλυκό και συγχρόνως ξηρό, με διακριτικό άρωμα βανίλιας, ενώ όταν ψήνεται η υφή του γίνεται βελούδινη όπως ακριβώς η υφή της ψημένης πατάτας ή του βρασμένου κάστανου.
Οι ειδικοί το κατατάσσουν στην κατηγορία των super foods, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, ενώ θεωρείται και αρκετά light μιας και ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο ube (περίπου 100 γραμμάρια), αντιστοιχεί σε, μόλις, 140 θερμίδες.
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Οι ειδικοί το κατατάσσουν στην κατηγορία των super foods, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, ενώ θεωρείται και αρκετά light μιας και ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο ube (περίπου 100 γραμμάρια), αντιστοιχεί σε, μόλις, 140 θερμίδες.
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr