Βινεγκρέτ με εσπεριδοειδή και δυόσμο

Η ιδανική βινεγκρέτ για σαλάτες, αλλά και ψητά κρεατικά, θαλασσινά και ψάρια.

Σε κατσαρολάκι βάζετε το χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη και τα κλωναράκια δυόσμου και βράζετε μέχρι να μείνει ο μισός. Αφήνετε να κρυώσει.

Προσθέτε στο χυμό πορτοκάλι τους χυμούς και το ξύσμα από τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή, τη μουστάρδα, το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.

Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr