Κάποια στιγμή θα γίνει το «Big Bang». Αλλά τι μας νοιάζει, ε;…….

Κοχλάζει ο τόπος γύρω μας σε γεωπολιτικό-οικονομικό επίπεδο και σαν μαύρη τρύπα τραβάει με τη βαρύτητά του και το ποδόσφαιρο

Η UEFA ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες τον πακτωλό χρημάτων που θα παίρνουν πλέον οι ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Αφήνω τους προκριματικούς για να μην σας ζαλίζω και αναφέρω τη φάση των ομίλων για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης.

Και οι 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Champions League θα πάρουν από 12,7 εκατομμύρια ευρώ.

Στους ομίλους του Champions League, η UEFA θα πληρώνει 1,5 εκατομμύριο ευρώ τη νίκη ενώ στην ισοπαλία, οι ομάδες θα παίρνουν από μισό εκατομμύριο ευρώ.
Η πρόκριση στη φάση των «16» θα αποφέρει επιπλέον 6 εκ. ευρώ σε κάθε club, η πρόκριση στη φάση των «8» επιπλέον 6,5 εκ, ευρώ και η πρόκριση στα ημιτελικά, άλλα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.


Η ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League θα πάρει επιπλέον 15,5 εκ. ευρώ και η φιναλίστ 11 εκ. ευρώ.

Ενώ συμβαίνουν αυτά, όλο και πυκνώνουν στον ορίζοντα τα σύννεφα του μποϊκόταζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας από ομάδες της Δύσης. Αιτία ή αφορμή, διαλέγετε και παίρνετε η δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα, Σεργκέι Σκρίπαλ, στη Μεγάλη Βρετανία, για την οποία το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα. Στο κάδρο βρίσκονται και οι ΗΠΑ.

Η Ρωσία έχει συμμαχήσει με την Τουρκία η οποία έχει ξιφουλκήσει κατά πάντων και επιχειρεί να βάλει φωτιά και στη Μεσόγειο. Στα Βαλκάνια οι ΗΠΑ θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ για να τα μετατρέψουν σε βάση και για αυτό πιέζουν για την λύση του θέματος με το όνομα.

Στη «ναυμαχία των γεωτρυπάνων», Αμερικάνοι, Ισραηλινοί, Γάλλοι, Ιταλοί βρίσκονται απέναντι από τον «Σουλτάνο» που έχει «απασφαλίσει» εγκεφαλικά και απειλεί θεούς και δαίμονες. Τώρα αν μπλοφάρει ή όχι θα φανεί στην πορεία. Στο Αφρίν πάντως βομβάρδισε τους Κούρδους τους οποίους υποστηρίζουν οι αμερικάνοι .

Και στη μέση η Ελλάδα. Ανοικτά μέτωπα με Σκόπια, Αλβανία, Τουρκία, δύο έλληνες στρατιωτικοί στις τουρκικές φυλακές και στην ούγια γράφει …ποδόσφαιρο. Όλα τάχε η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε.

Με τον Έλληνα στα σχοινιά, να παθαίνει κατάθλιψη από τα προβλήματα που έφεραν τα μνημόνια, τα οποία μνημόνια ήταν απόρροια της ξένοιαστης πλασματικής-YOLO- ζωής που ζούσαμε με δανεικά, χωρίς να παράγουμε σχεδόν τίποτα, κρατικοδίαιτοι όλοι είτε δημόσιοι υπάλληλοι είτε ιδιωτικοί αφού όλο το παιχνίδι γινόταν μέσω κρατικών κονδυλίων.

Σε μία προσπάθεια να γίνει αναδιανομή του χρήματος, να φύγει « βασιλιάς» για να αναφωνήσει το πλήθος «ζήτω ο νέος βασιλιάς», καίγονται ξερά και χλωρά μαζί, σε μία τρέλα-παραζάλη χωρίς αρχή και τέλος.

«‘Ολοι δίκαιο έχουμε» που τραγουδούσε το συγκρότημα «ΦΑΤΜΕ». Και το ποδόσφαιρο είναι εικόνα της κοινωνίας μας. Έστειλαν και την απανταχούσαν για ποδοσφαιρικό GREXIT και όλα δείχνουν να παίρνουν το …δρόμο τους. Και ζήσαμε το σκηνικό να βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους, να ξεσηκώνεται για το ποδόσφαιρο. Πάνε να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο, λόγω της μπάλας. Της τρελής το πανηγύρι…

Δεν υπάρχει πλέον αρχή και τέλος πουθενά. Ο ένας στρέφεται εναντίον του άλλου και οι δύο μαζί εναντίον ενός τρίτου.

Μέσα –έξω χαμός. Και όλο αυτό το σκηνικό «μορντίλο» κάπου οδηγεί. Μπορεί ο πολύς κόσμος μη έχοντας τη μεγάλη εικόνα να μην μπορεί να καταλάβει προς τα πού πάει ακριβώς το πράγμα, όμως νομοτελειακά θα γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Κάποια στιγμή θα γίνει το «Big Bang». Αλλά τι μας νοιάζει, ε;…….
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr