Αριστοτέλης Ωνάσης: Το «κόλπο» που τον έκανε μεγιστάνα – Πέθανε σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια

Αριστοτέλης Ωνάσης: Το «κόλπο» που τον έκανε μεγιστάνα – Πέθανε σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια

Στις 15 Μαρτίου του 1975, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του αγαπημένου του γιου Αλέξανδρου, ο Αριστοτέλης Ωνάσης άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 69 ετών - Πώς από την παρολίγον χρεοκοπία έφτασε στον θρίαμβο

wnasis_san_simera_xr
«Το να είσαι φτωχός σήμερα δεν είναι πρόβλημα. Λύνεται. Το να είσαι φτωχός στο μυαλό… Ναι αυτό είναι πρόβλημα. Και δεν λύνεται!», έλεγε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές ιδιοφυΐες του 20ου αιώνα, ο άνθρωπος που έστησε από το μηδέν ένα στόλο από πετρελαιοφόρα και φορτηγά, μεγαλύτερο από τους εθνικούς στόλους πολλών κρατών και πέθανε σαν σήμερα πριν 47 χρόνια, ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Έζησε μια παραμυθένια ζωή, ερωτεύτηκε κάποιες ξεχωριστές γυναίκες, αλλά το χτύπημα της μοίρας με τον θάνατο του μοναχογυιού του Αλέξανδρου ήταν βαρύ και δεν μπόρεσε τελικά να το αντέξει. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε ήδη χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή. Προσβλήθηκε από μυασθένεια, μία νόσο που σιγά – σιγά εξασθενεί το μυϊκό σύστημα, κι αποσύρθηκε στο ιδιωτικό του νησί, τον Σκορπιό.

Οι καλύτεροι γιατροί του κόσμου δυστυχώς δε μπόρεσαν να κάνουν τίποτε για τον άλλοτε παντοδύναμο Σμυρνιό, που τελικά έσβησε σαν σήμερα το 1975, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Παρισιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης