Hines: Βλέπει ευκαιρίες σε τουρισμό, logistics και κατοικία στην Ελλάδα το 2022

Hines: Βλέπει ευκαιρίες σε τουρισμό, logistics και κατοικία στην Ελλάδα το 2022

Το σχόλιο του επικεφαλής της Hines Greece Πολ Γομόπουλου για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς με αφορμή την επενδυτική στρατηγική του ομίλου το 2022

hines_logistics_xr
Σε φιλοξενία, κατοικία αλλά και logistics θα επικεντρωθεί για το 2022 η δραστηριότητα της Hines Greece, η οποία έχοντας επενδύσει ήδη σημαντικά κεφάλαια στο εγχώριο real estate, βλέπει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στους συγκεκριμένους τομείς για τη φετινή χρονιά.

O όμιλος, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια… διεθνώς, έδωσε στη δημοσιότητα την επενδυτική της στρατηγική για το 2022 (Global Real Estate Outlook) κάνοντας αναφορά ανά γεωγραφική περιοχή (Αμερική, Ευρώπη, περιοχή Ασίας- Ειρηνικού) αλλά και ανά αγορά όπου δραστηριοποιείται.

Ως προς τις προοπτικές για την Ελλάδα «οι τομείς όπου επικεντρωνόμαστε είναι η φιλοξενία, η κατοικία και τα logistics, και στους τρείς για διαφορετικούς λόγους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Πολ Γομόπουλος στο σχόλιό του ως επικεφαλής του γραφείου της Ελλάδας για τον όμιλο.

«Η φιλοξενία είναι από τους κεντρικούς τομείς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, υπάρχει μεγάλο ξενοδοχειακό απόθεμα και βλέπουμε τον ελληνικό τουρισμό να αναπτύσσεται και να βρίσκεται αυτή την στιγμή σε σημείο καμπής. Η Ηines Greece αποτελεί μέρος αυτής της ανάπτυξης με την έννοια ότι το ξενοδοχειακό απόθεμα χρειάζεται να βελτιωθεί με βάση τις νέες προδιαγραφές που ζητούν οι επισκέπτες, ώστε η χώρα να είναι καλά τοποθετημένη απέναντι στον ανταγωνισμό των άλλων χωρών της Μεσογείου. Αρα, επικεντρωνόμαστε στη φιλοξενία γιατί βλέπουμε μία ευκαιρία καταρχάς στο να παρέχουμε καλό προϊόν στην υψηλότερη κατηγορία ξενοδοχείων αλλά και να φέρουμε επίσης περισσότερα ‘’επώνυμα’’ brands, ένα κομμάτι όπου επίσης υπάρχει έλλειμμα στην Ελλάδα».

Στον τομέα της κατοικίας, σύμφωνα με τον κ. Γομόπουλο, η Αθήνα είναι μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με εντυπωσιακό παραλιακό μέτωπο και πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

«Μέχρι σήμερα τα πλεονεκτήματα αυτά της Αθήνας, έμεναν στο περιθώριο και βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να προβάλλονται περισσότερο με στόχο η πόλη να προσελκύσει περισσότερο κόσμο (σ.σ. και από το εξωτερικό) για κατοικία. Σε συνδυασμό και με την επιπλέον παράμετρο ότι τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχουν χτιστεί ουσιαστικά νέες κατασκευές λόγω της οικονομικής κρίσης, δημιουργείται ένα πολύ -πολύ ενδιαφέρον ‘’ισοζύγιο’’ όσον αφορά την προσφορά και τη ζήτηση», όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει ο κ. Γομόπουλος.

Στα logistics, είναι ένας τομέας ελκυστικός «διεθνώς αλλά και ειδικότερα για την Ελλάδα, όπου το στοκ είναι πολύ μικρό σε επίπεδα όπου οι χρήστες δεν βρίσκουν το κατάλληλο, σύγχρονο προϊόν. Θεωρούμε ότι υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία μόνο και μόνο από το γεγονός ότι η αγορά είναι ακόμη ανώριμη στην Ελλάδα κι εφόσον καταφέρουμε να φέρουμε την τεχνογνωσία που έχει η Hines διεθνώς, είναι ένας τομέας με μεγάλες προοπτικές».

Με βάση την έκθεση για τις επενδυτικές προοπτικές που βλέπει ο όμιλος διεθνώς για το real estate τη φετινή χρονιά πέραν της σωστής τοποθεσίας, στο κάδρο μπαίνει περισσότερη αειφορία με projects που δίνουν έμφαση στα κριτήρια ESG (Περιβαλλοντικά -Environmental, Κοινωνικά- Social και Εταιρικής Διακυβέρνησης Governance) αλλά και στις μικτές αναπτύξεις αφού «η εργασία αλλάζει και οι άνθρωποι εργάζονται στο σπίτι ή μπορεί να αναζητούν τη διασκέδαση στη δουλειά. Επομένως δημιουργούνται νέοι προορισμοί που μπορεί να προσφέρουν περισσότερα για αυτούς που διαμένουν, που εργάζονται και διασκεδάζουν σε αυτά».

Διεθνώς η Hines, έχοντας ξεκινήσει από τις ΗΠΑ, είναι από τους μεγαλύτερους ομίλους διεθνώς στους τομείς των επενδύσεων, ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων με παρουσία σε 255 πόλεις σε 27 χώρες (και στην Ελλάδα) και περιουσιακά στοιχεία αξίας 83,6 δισ. δολαρίων υπό διαχείριση.

Κλείσιμο
Στην Ελλάδα, η Hines πρωτοξεκίνησε με τις επενδύσεις στο εγχώριο real estate το 2017 (σ.σ. με την αγορά του πρώην Athens Ledra νυν Grand Hyatt της Συγγρού) από κοινού με την Henderson Park κι έκτοτε συνεχίζουν να ‘’ψηφίζουν’’ Ελλάδα, από κοινού ή και χωριστά, ακόμη και μέσα στην πανδημία, έχοντας αγοράσει από γραφεία μέχρι και resorts στην Κρήτη, πέραν φυσικά του Project Voula, για το μεγάλο οικιστικό συγκρότημα που προωθείται ως στρατηγική επένδυση στα νότια της Αθήνας προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ, σε έκταση 71 στρεμμάτων.

ΠΗΓΗ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης