Καμαρά: Τον θέλει ο Μίνο Ραϊόλα

Καμαρά: Τον θέλει ο Μίνο Ραϊόλα

Το incognito ταξίδι του Ραϊόλα στην Αθήνα και η συνάντηση στην προεδρική σουίτα που έκλεισε το deal των 20 εκατ. ευρώ για τον Μαντί Καμαρά. Το gazzetta.gr έχει όλο το παρασκήνιο.

Screenshot_8
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021. Από την πίσω πόρτα ενός πολυτελούς αυτοκινήτου αποβιβάζεται ένας εύσωμος άνδρας με σκούρα γυαλιά, έξω από την είσοδο των VIP του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Στη διάρκεια της διαδρομής από το ξενοδοχείο προς το γήπεδο του Ολυμπιακού δεν αποκλείεται να μιλούσε στο κινητό με τον Έρλινγκ Μπρουτ Χάαλαντ (spoiler) συζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας τού Νορβηγού.

Αυτή είναι η δουλειά του. Διεθνής διαμεσολαβητής μεταγραφών, agent στη διεθνή ορολογία, μάνατζερ ποδοσφαιριστών όπως τον λέμε στην Ελλάδα.

Την ημέρα εκείνη ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Άρη στον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου και επικράτησε 2-1. Αυτό ουδόλως απασχόλησε τον ήρωα της ιστορίας μας, που είχε τα μάτια του στραμμένα σε έναν ποδοσφαιριστή των πρωταθλητών Ελλάδας: τον Μοχάμεντ Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός αγωνίστηκε στο τελευταίο ημίωρο αντικαθιστώντας τον Μπουχαλάκη, στο πλαίσιο του rotation που εφάρμοσε ο Μαρτίνς, αφού ακολουθούσε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και αμέσως μετά οι αναμετρήσεις με την Αϊντχόφεν. Ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής δεν απασχολούσε τον «παρατηρητή» του, αφού δεν ήλθε στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας για να σκανάρει έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο γνωρίζει όλη η Ευρώπη.

Σε incognito ταξίδι στην Ελλάδα, ο Μίνο Ραϊόλα φιλοξενήθηκε στην προεδρική σουίτα του «Γ. Καραϊσκάκης» και μετά το τέλος του αγώνα βρέθηκε στα αποδυτήρια όπου γνωρίστηκε με τον Καμαρά. Σκοπός του ήταν να εξετάσει τις προϋποθέσεις που θα του επιτρέψουν να δουλέψει το deal των 20 εκατομμυρίων, ποσό το οποίο θα αποφέρει στον Ολυμπιακό η πώληση του χαφ-δυναμίτη από τη Γουϊνέα. To gazzetta.gr σας παρουσιάζει το παρασκήνιο που εξελίχθηκε τους τελευταίους μήνες, ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου που είναι δεδομένο ότι θα έχει πρωταγωνιστή τον 24χρονο Καμαρά.


Κλείσιμο
Μόνο ένας σύλλογος στην Ελλάδα θα μπορούσε να κινητοποιήσει έναν top agent όπως ο Ραϊόλα για να αναλάβει ακόμα ένα χρυσό deal της εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη. Μόνο ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να αποκτήσει –όχι απλώς πρόσβαση, αλλά- οικειότητα τέτοια ώστε να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους κορυφαίους agents. Kι αν στη διαδρομή προς το «Καραϊσκάκης» ο Ραϊόλα δεν μιλούσε με τον Χάαλαντ, τότε μιλούσε με τον Ντοναρούμα ή τον Ντε Λιχτ ή –ακόμα πιο πιθανό- με τον Κώστα Μανωλά για να του πει ότι βρίσκεται στα παλιά του λημέρια. Όλοι αυτοί είναι στο πελατολόγιό του, ανάμεσα σε πολλούς άλλους...

Ο Ολυμπιακός «χτυπάει» ρεκόρ με τον Καμαρά και θα το πετύχει εάν κάποιος πλειοδοτήσει στα 20 εκατ. ευρώ. Ελάχιστα παραπάνω από τη μεταγραφή Ποντένσε στη Γουλβς (19.5 εκατ.), όμως υπάρχει μια τεράστια διαφορά. Ο Ποντένσε είχε κοστίσει στους Πειραιώτες 7 εκατ. ευρώ όταν αποκτήθηκε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ ο Καμαρά μόλις 300.000 ευρώ όταν εντοπίστηκε στη Β΄ Γαλλίας και την Αζαξιό. Το κέρδος είναι τεράστιο και εκτοξεύει τον Ολυμπιακό στο επίπεδο συλλόγων όπως η Μπενφίκα και η Πόρτο, που αγοράζουν ποδοσφαιριστές φτηνά, τους εξελίσσουν με συνέπεια, συνεργάζονται με τα κορυφαία γραφεία μάνατζερ και πουλάνε ακριβά.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ AGENTS

Πλέον μαίνεται... πόλεμος στις τάξεις των ατζέντηδων. Ο ίδιος ο Καμαρά υποστηρίζει με δημόσια δήλωσή του ότι είναι ελεύθερος από δεσμεύσεις, ενώ ακριβώς το αντίθετο αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Πιέρ Ισά, του ανθρώπου που τον έφερε στον Ολυμπιακό. Έγγραφα με υπογραφές δεν έχει παρουσιάσει καμία από τις δύο πλευρές, συνεπώς δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει με βεβαιότητα που ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια. Γενικά, η κατάσταση με τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών είναι εξαιρετικά περίπλοκη και διαφέρει από χώρα σε χώρα, μολονότι υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που έχουν θεσπιστεί από τη FIFA.

Ωστόσο υπάρχει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παρασκήνιο που προέκυψε τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Πιέρ Ισά ανακοίνωσε πρόσφατα (29/3) τη συνεργασία της εταιρίας του (playeleven) με το κορυφαίο γραφείο P&P Sport Management, δηλαδή με τον Φεντερίκο Παστορέλο. Είδηση που πέρασε στα ψιλά, όμως δεν αποκλείεται να σχετίζεται (και) με την υπόθεση Καμαρά.

Παστορέλο και Ραϊόλα είναι ορκισμένοι εχθροί! Έχουν αμφότεροι γραφεία στο Μόντε Κάρλο, όμως οι σχέσεις τους περιορίζονται στην ανταλλαγή ενός «ciao, come stai» κι αυτό με το ζόρι. H κόντρα τους έχει ενταθεί τα τελευταία τρία χρόνια όταν ο Ρομελού Λουκάκου τα έσπασε με τον Ραϊόλα και υπέγραψε στην P&P του Παστορέλο, ο οποίος τον πήγε στην Ίντερ. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Ραϊόλα κλήθηκε σε συνέντευξη να παρουσιάσει την κορυφαία ενδεκάδα των πελατών του ανά θέση. Έφτιαξε σύστημα 4-3-3 και στην επίθεση «τοποθέτησε» τον Χάαλαντ τον Ιμπαϊμοβιτς και τον Μπαλοτέλι. Όχι τον Λουκάκου, αλλά τον τρελο-Μάριο Μπαλοτέλι, ρίχνοντας άκυρο στον πρώτο σκόρερ της πρωταθληματικής Ίντερ.

Φαίνεται λοιπόν πως ο Ισά αξιοποιεί τη κόντρα Ραϊόλα-Παστορέλο και συνάπτει συμμαχία με top agent. Όλη αυτή η «καραμπόλα» δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα παρά μόνο τεράστιο κέρδος για τον Ολυμπιακό! Από εκεί που τον Καμαρά εκπροσωπούσε ένα «ταπεινό» γραφείο σαν το «Playeleven» του Ισά, τώρα στο παιχνίδι μπήκαν τα δύο από τα τρία «πυρηνικά όπλα» του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού management. Όχι, ο Ζόρζε Μέντες δεν ενεπλάκη (ακόμα)! Όμως το γεγονός ότι τα ονόματα του Ραϊόλα και του Παστορέλο σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με τον 24χρονο χαφ, σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη «στην τσέπη» τα 15.000.000 που αναγράφονται ως χρηματιστηριακή αξία του παίκτη στο transfermarkt και πάει για παραπάνω.

ΠΗΓΗ: GAZZETTA.GR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης