Τα «μυστικά» του Τιτανικού: Ο «Τιτάνας», η πυρκαγιά και οι τέσσερις Έλληνες

Τα «μυστικά» του Τιτανικού: Ο «Τιτάνας», η πυρκαγιά και οι τέσσερις Έλληνες

Σαν σήμερα το 1912 ο «αβύθιστος» Τιτανικός προσέκρουσε σε παγόβουνο και μέσα σε 2 ώρες και 20 λεπτά βυθίστηκε στον παγωμένο ωκεανό παίρνοντας μαζί του 1.571 ψυχές.

titanic_1

«Μετά από μια μακρά μάχη, ο Δίας νικάει και ρίχνει στον Τάρταρο πολλούς από τους Τιτάνες». Η εκδοχή αυτή ανήκει στον Ησίοδο, αφορά φυσικά την αρχαία ελληνική μυθολογία από την οποία εμπνεύστηκαν και το όνομα του «Τιτανικού». Του Τιτάνα των ωκεανών, του «αβύθιστου» μεγαλύτερου πλοίου της εποχής, το οποίο «τιμωρήθηκε» από το Θεό εξαιτίας της αλαζονείας των… ανθρώπων και βυθίστηκε στον Τάρταρο.

Σαν σήμερα, στις 14 Απριλίου το 1912, ο επιβλητικός Τιτανικός, που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του στις 10 Απριλίου από το Σαουθάμπτον, προσκρούει στις 23:40 σε παγόβουνο και στις 15 Απριλίου, στις 2:20 βυθίζεται στον παγωμένο ωκεανό παίρνοντας μαζί του 1.571 ψυχές από τις συνολικά 2.224 που μετέφερε. Από το ναυάγιο του Τιτανικού βρέθηκαν μόνο οι 306 σοροί.

Τα «κρυμμένα» μυστικά

Ο Τιτανικός κουβαλάει μαζί του πολλά ένοχα μυστικά, τα οποία άλλα επιδερμικά, άλλα παραποιημένα, άλλα… καθόλου δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους, στις ταινίες που έχουν γυριστεί με κορυφαία αυτή του Τζέιμς Κάμερον.



Τα «μυστικά» του Τιτανικού: Ο «Τιτάνας», η πυρκαγιά και οι τέσσερις Έλληνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης