ΗΠΑ: Καταιγισμός στο twitter από τον Τραμπ- Αποκαλεί «πραξικόπημα» τη νίκη Μπάιντεν στις εκλογές

ΗΠΑ: Καταιγισμός στο twitter από τον Τραμπ- Αποκαλεί «πραξικόπημα» τη νίκη Μπάιντεν στις εκλογές

Ο Τραμπ ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα και συνεχίζει τις θεωρίες συνωμοσίας – Αποκαλεί «διεφθαρμένες» οι εκλογές και υποστηρίζει ότι κέρδισε

23523909
Σε καταιγισμό αναρτήσεων στο twitter προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, που εξακολουθεί να μην παραδέχεται δημοσίως την ήττα του στις εκλογές, κι ενώ ο Ιανουάριος, οπότε και αναμένεται να αναλάβει ο Τζο Μπάιντεν την ηγεσία των ΗΠΑ πλησιάζει.

Μιλώντας για «πραξικόπημα» και «διεφθαρμένες εκλογές» ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει την προσπάθεια πίεσης στο Ανώτατο δικαστήριο για να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Είχε προηγηθεί άλλη μία δικαστική ήττα συμμάχου του, που απερρίφθη από ομοσπονδιακό δικαστή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να συναντηθεί με γενικούς εισαγγελείς για να παρέμβει σε αγωγή στο Τέξας, ζητώντας από το Ανώτατο Δικαστήριο να αγνοήσει τις εκατομμύρια ψήφους που έλαβε ο Τζο Μπάιντεν σε τέσσερις πολιτείες.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει πιστός στις θεωρίες συνωμοσίας για τα μηχανήματα των ψηφοφοριών που οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι σχεδιάστηκαν για να παραβιάσουν τις εκλογές.



«Υπέροχα. Οι πιο διεφθαρμένες εκλογές στην ιστορία, μακράν. Κερδίσαμε!!! τουίταρε ο Τραμπ, «Εκλογική απάτη» έγραψε σε άλλη ανάρτησή του, όπου έκανε αναπαραγωγή βίντεο, που μιλούσε για μυστηριώδεις ψήφους που καταμετρήθηκαν στην Τζόρτζια, ενώ έκανε retweet σε σειρά αναρτήσεων που μιλούσαν για οργή του κόσμου.


Κλείσιμο


Το διαδικτυακό διάβημα του Ντόναλντ Τραμπ έγινε λίγο πριν τη λήξη προθεσμίας για τέσσερις Πολιτείες – Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια και Τζόρτζια – να απαντήσουν σε ερωτήματα του γενικού εισαγγελέα του Τέξας.

Ωστόσο, ο χρόνος του Τραμπ λιγοστεύει. Το Κολέγιο των Εκλεκτόρων συνεδριάζει τη Δευτέρα, αν και ο ίδιος προσπαθεί με νομική προσφυγή να το καθυστερήσει. Ωστόσο, το Σύνταγμα ορίζει ότι η συνεδρίαση των εκλεκτόρων είναι μία.


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 1.534 τα νέα κρούσματα - 571 οι διασωληνωμένοι, 81 θάνατοι

Μόσιαλος: Οι αντιεμβολιαστές κατέρριψαν μόνοι τους το βασικό τους επιχείρημα - Σοκάρουν τα στοιχεία θανάτων από ιλαρά

Εξιτήριο για τον Τζουλιάνι - Πήρε το ίδιο κοκτέιλ φαρμάκων με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ