Ντόναλντ Τραμπ: Χάνει και τη Μελάνια;

Τις τελευταίες ημέρες φουντώνουν οι φήμες ότι η αποχώρηση του ζεύγους Τραμπ από τον Λευκό Οίκο θα συνοδευτεί και από ένα διαζύγιο που θα δώσει τέλος σε μία «νεκρή» σχέση -Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, η απερχόμενη πρώτη κυρία μετράει τις εβδομάδες για να φύγει από το πλάι του μεγιστάνα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
f4
Τι κι αν η ανάρμοστη σχέση του Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι παρέπεμπε σε soft porn που έκανε την «Εμανουέλα» να μοιάζει με Ταρκόφσκι; Τι κι αν το αφιερωμένο στον Τζον Φ. Κένεντι «Happy birthday» της Μέριλιν Μονρόε φημολογείται ότι αποτέλεσε την αφετηρία μιας εκ των δεκάδων ακόμα παράνομων κατακτήσεων του σεξουαλικά αχόρταγου προέδρου; Παραδοσιακά, οι ηγέτες των ΗΠΑ απολάμβαναν υγιείς και ευτυχισμένους γάμους. Τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου. Ο Γουόρεν Χάρντινγκ λέγεται ότι είχε δύο σχέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του και μάλιστα είχε αποκτήσει και παιδί με μία εξ αυτών. Ο Φραγκλίνος Ρούζβελτ είχε παραδοθεί στην παθιασμένη σχέση με τη γραμματέα της γυναίκας του. Οταν εκείνη το ανακάλυψε, παραλίγο να τον χωρίσει. Ο Λίντον Τζόνσον διατηρούσε παράνομο δεσμό για αρκετά χρόνια, κάτι που η σύζυγός του γνώριζε και ανεχόταν. Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος ενεπλάκη συναισθηματικά με μία από τις βοηθούς του. Και η λίστα συνεχίζεται... Τίποτε από αυτά, όμως, δεν επισκίαζε τη δημόσια εκδήλωση οικειότητας, αγάπης, ακόμα και διακριτικού ερωτισμού από πλευράς των προεδρικών ζευγών.

Τη διαχρονική αυτή άγραφη συμφωνία παραβίασε με το «καλημέρα» ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μελάνια...  Ακόμα και κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής στον Λευκό Οίκο, κάτι φάνηκε να μην πηγαίνει καλά μεταξύ του πρώτου ζεύγους. Υπό τον ήχο των φλας, το μαύρο τζιπ σταμάτησε στο κατώφλι του Λευκού Οίκου, όπου ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα περίμεναν να υποδεχθούν τους νέους ενοίκους του. Ο Τραμπ προπορεύτηκε προς τις σκάλες. Η έστω και στοιχειώδης αβρότητα πήγε περίπατο όταν άφησε πίσω του μία εμφανώς αμήχανη Μελάνια, με το επηρεασμένο από την Τζάκι Κένεντι κοστούμι της στο χρώμα της μέντας, να μεταφέρει μόνη της ένα μεγάλο κουτί από τον διάσημο οίκο κοσμημάτων Tiffany για την προκάτοχό της. Ακολούθησαν και άλλες αξιοσημείωτες στιγμές. Στην ορκωμοσία, το παγωμένο χαμόγελο της Μελάνια έσβησε αστραπιαία από το πρόσωπό της μόλις το βλέμμα του συζύγου της απομακρύνθηκε από εκείνη. Αντικαταστάθηκε με κάτι που έμοιαζε με μορφασμό. Αργότερα εκείνο το βράδυ, καθώς ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία έδιναν την πρώτη τους παράσταση, ή αλλιώς τον «πρώτο χορό» τους, το μόνο που δεν κατάφεραν ήταν να κατευνάσουν τον προβληματισμό του κοινού για την κατάσταση της σχέσης τους. Καθώς στροβιλίζονταν υπό τον ήχο του «My Way» του Φρανκ Σινάτρα, δύσκαμπτοι και αμήχανοι, η Μελάνια έμοιαζε να καταβάλλει αξιοσημείωτη προσπάθεια να αποφύγει οποιαδήποτε κοντινή επαφή.

Η ίδια ήταν που φρόντισε να τρέφει τους μήνες και τα χρόνια που ακολούθησαν τις φήμες με τη μη λεκτική επικοινωνία, γνωστή και ως γλώσσα του σώματος. Εξέπεμπε μηνύματα, τα οποία στη συνέχεια media και κοινό έσπευδαν να αποκωδικοποιήσουν. Ούτε μία ούτε δύο, αλλά έξι φορές απομάκρυνε επιδεικτικά το χέρι του Τραμπ ή απέφυγε επιδεικτικά να το πιάσει όταν εκείνος το έτεινε. Κατά τη διάρκεια μιας κοινής τους επίσκεψης στη στρατιωτική βάση Joint Base Andrews, το ζευγάρι αντάλλαξε επίσημη χειραψία, αντί για τον παραδοσιακό ασπασμό. Δεν άργησαν να κυριαρχήσουν στα social media συνθήματα, όπως #SaveMelania και #SadMelania (λυπημένη Μελάνια). Παρόμοια πλακάτ έκαναν την εμφάνισή τους και σε φεμινιστικές πορείες.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, δεν είναι να απορεί κανείς πώς έφτασαν τα media να αναπαράγουν δημοσιεύματα του τύπου «Λεπτά μετράει η Μελάνια μέχρι να χωρίσει τον Ντόναλντ Τραμπ». Αυτό τουλάχιστον δήλωσε και η Ομαρόζα Μάνιγκολτ Νιούμαν. Από πού και ως πού, όμως, μία από τις πρώην συμβούλους του προέδρου είναι σε θέση να γνωρίζει αν η πρώτη κυρία έχει έτοιμες βαλίτσες; Η συγκεκριμένη βρέθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στον Λευκό Οίκο και στο κοντινό περιβάλλον του. Παρ’ όλα αυτά, όπως πολλοί πριν αλλά και μετά από αυτήν, απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Οπως και να ’χει, δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη αναφέρεται στη σχέση του απερχόμενου πρώτου ζεύγους. Στο βιβλίο της είχε σκιαγραφήσει μία δύσκολη συνύπαρξη, με τη Μελάνια να ασφυκτιά και να αναζητά τρόπους για να τιμωρεί τον σύζυγό της. Ενιωθε εγκλωβισμένη στον Λευκό Οίκο και πίεση υπό τη διαρκή προβολή των ΜΜΕ. Δεν πίστευε ποτέ ότι ο Τραμπ θα στεφόταν νικητής στις εκλογές του 2016, με πολλές μαρτυρίες να συγκλίνουν στο ότι υποδέχθηκε τα νέα με δάκρυα. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του, η πρώην συνεργάτης του Τραμπ δεν είναι η μοναδική που πιστεύει και ομολογεί δημόσια ότι ο 15χρονος γάμος των Τραμπ έχει τελειώσει οριστικά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σχέση τους ανέκαθεν ήταν... περίπλοκη. Τα δωμάτιά τους στον Λευκό Οίκο δεν βρίσκονται καν στον ίδιο όροφο. Η Μελάνια επέλεξε τον χώρο που κάποτε φιλοξενούσε την πεθερά του Μπαράκ Ομπάμα. Εκεί δημιούργησε και το δικό της προσωπικό γυμναστήριο. Ούτε και στη Νέα Υόρκη μοιράζονταν το κρεβάτι τους. Ο ύπνος, όμως, δεν αποτελεί το μοναδικό μέρος που διατηρούν τις αποστάσεις τους. Φίλοι και γνωστοί έχουν με τον έναν ή  τον άλλον τρόπο επιβεβαιώσει ότι οι Τραμπ διάγουν ζωές που δεν συγκλίνουν.

Από τη γνωριμία στον γάμο

Γνωρίστηκαν σε ένα χολιγουντιανό πάρτυ το 1998. Ο επιχειρηματίας συνοδευόταν από μία άλλη γυναίκα, γόνο πλούσιας νεοϋορκέζικης οικογένειας. Τα λίγα λεπτά που χρειάστηκαν να πάει εκείνη στο μπάνιο στάθηκαν αρκετά ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του η 28χρονη Μελάνια. Το γεγονός ότι δεν δέχθηκε να του δώσει το τηλέφωνό της απλά ενέτεινε τη γοητεία που του άσκησε. Σύντομα έγιναν ζευγάρι, με τη Μελάνια να βγαίνει ζωντανά σε ραδιοφωνική εκπομπή, εξαίροντας τις σεξουαλικές επιδόσεις του συντρόφου της. «Κάνουμε σεξ πολλές φορές την ημέρα», δήλωσε.

Κλείσιμο
Την περίοδο εκείνη ο 52χρονος Τραμπ είχε προ πολλού αφήσει πίσω τον δεύτερο γάμο του, πέφτοντας με τα μούτρα σε δεκάδες επιφανειακές κατακτήσεις. Το άσημο μοντέλο από τη Σλοβενία που είχε φτάσει στη Νέα Υόρκη λίγα χρόνια νωρίτερα, κυνηγώντας μια καριέρα στο μόντελινγκ, δεν φαινόταν αρχικά να αποτελεί εξαίρεση. Η διάρκεια του δεσμού τους αιφνιδίασε τους πάντες και κυρίως την οικογένεια του Τραμπ. Μετά από μία σύντομη διακοπή, το δαχτυλίδι του 1,5 εκατ. δολαρίων επισημοποίησε την εφτάχρονη σχέση τους. Ο τρίτος γάμος φάνηκε να είναι πολύ πιο συμβατός για τον επιχειρηματία. Απολάμβανε την ανεξάρτητη φύση της νέας του συζύγου, η οποία εκτιμούσε τον προσωπικό της χώρο όσο και εκείνος. Ενα συστατικό που έλειπε και από τις δύο πρώην συζύγους του, οι οποίες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τον αλλάξουν. Η Μελάνια φάνηκε να τον αποδέχεται όπως ακριβώς ήταν. Αρεσκόταν να στέκεται σιωπηλή δίπλα του και να μιλά μόνο όταν εκείνος της απηύθυνε τον λόγο. Κάτι που της αναγνώριζε ως προσόν. Ακόμα και κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της στη Νέα Υόρκη, οι συνάδελφοί της θυμούνται ένα σιωπηλό πλάσμα που δεν ενδιαφερόταν ούτε για κοινωνικές σχέσεις, ούτε για τη νυχτερινή ζωή της «πόλης που ποτέ δεν κοιμάται». Συνήθιζε να βγαίνει μονάχα για δείπνο με άνδρες πολύ μεγαλύτερούς της. Ακόμα και τότε, όμως, επέστρεφε σπίτι πριν η συγκάτοικός της ξεκινήσει την υποσχόμενη νύχτα της. Η καθημερινότητά της ήταν αυστηρά δομημένη. Ετρωγε εφτά φρούτα και λαχανικά την ημέρα, έκανε ατελείωτο βάδισμα και κυκλοφορούσε στο διαμέρισμά της με βαράκια στα πόδια για να βελτιώσει τη φυσική της κατάσταση.

Παρ’ όλα αυτά, την εποχή που γνώρισε τον Τραμπ ήταν εμφανές ότι η καριέρα της δεν θα μετατρεπόταν σε κάτι άλλο πέρα από αυτή ενός μοντέλου δεύτερης διαλογής, με τον χρόνο να μην είναι σύμμαχός της. Στο πρόσωπό της, όμως, ο Τραμπ βρήκε μία κατάλληλη σύντροφο. Του έδινε απλόχερα τον χώρο που χρειαζόταν, ενώ του τόνωνε το προφίλ του αρσενικού και επιβεβαίωνε την τεστοστερόνη του. Κάτι που ανέκαθεν επιζητούσε σαν έφηβο αγόρι που κραυγάζει τις κατακτήσεις του. Ως αντάλλαγμα, εκείνη δεν θα επέστρεφε ποτέ ξανά στη μουντή και μίζερη πρότερη ζωή της Ανατολικής Ευρώπης. Αντιθέτως, ένα πολυτελές διαμέρισμα, τα αγαπημένα της χόμπι, αλλά και πληθώρα ρούχων και κοσμημάτων ήταν στη διάθεσή της. Εμοιαζε να αρκείται σε αυτά. Μία και μοναδική φορά τη συνόδευσε στην πατρίδα της. «Ημουν εκεί για 13 λεπτά. Είπα: γεια σου μαμά, γεια σου μπαμπά και αντίο», διηγήθηκε αργότερα εκείνος σε εκπομπή του Λάρι Κινγκ, αποτυπώνοντας την αλληλεπίδραση που είχε με τους γονείς της συζύγου του. Το ιδιόρρυθμο ζευγάρι είχε βρει τις ισορροπίες του. Η μεταξύ τους επικοινωνία θύμιζε μία κοινά επωφελή συμφωνία. Με έκπληξη, ένας από τους συγγραφείς της βιογραφίας του Τραμπ θυμάται τον τελευταίο να προτρέπει τη Μελάνια: «Πες του πόσο καλός σύζυγος είμαι». Εκείνη, σχεδόν ανέκφραστη, επανέλαβε: «Είναι πολύ καλός σύζυγος». Η αγαπημένη ιστορία του Τραμπ, ένα περιστατικό που συνήθιζε να διηγείται σε παρέες και κατά τη γνώμη του αποτύπωνε τον έρωτα της Μελάνια για εκείνον, περιελάμβανε τον διάσημο Χολιγουντιανό ηθοποιό Τομ Κρουζ. Ο τελευταίος τού τηλεφώνησε, ζητώντας να του διαθέσει εκτός ωραρίου το πάρκο πατινάζ του Σέντραλ Παρκ. Ο επιχειρηματίας κολακεύτηκε, αλλά η Μελάνια ατάραχη σχολίασε: «Και τι έγινε, Ντόναλντ, εσύ είσαι πολύ πιο διάσημος».

Λίγους μήνες μετά τον γάμο τους, η Μελάνια έμεινε έγκυος. Ηταν ήδη 35 ετών, μία ηλικία που ο σύζυγός της είχε χαρακτηρίσει «ημερομηνία απόσυρσης» για τις γυναίκες. Την περίοδο εκείνη το ζευγάρι δεν είχε ιδιαίτερες επαφές, με τον Ντόναλντ να μην κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την αλλαγή στο σώμα της συντρόφου του. «Συμφώνησα για το μωρό, με τον όρο ότι θα επανέλθει αμέσως στο κανονικό της βάρος», συνήθιζε να λέει. Οσο η φήμη του Τραμπ γιγαντωνόταν με τα επιτυχημένα ριάλιτι στα οποία πρωταγωνιστούσε, η σχέση του κλυδωνιζόταν περαιτέρω. Για την ακρίβεια, δοκιμαζόταν η υπομονή τής κατά τα άλλα στωικής συζύγου. Το περιβάλλον της έβαζε στοίχημα για το πότε θα κατέρρεε το μότο της «Ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν». Ειδικά όταν ιστορίες για τις απιστίες του συζύγου της, αλλά και σχόλια όπως «θα έμενα με τη Μελάνια αν παραμορφωνόταν σε ένα τραγικό ατύχημα, αρκεί το στήθος της να παρέμενε άθικτο», προβάλλονταν καθημερινά από τα media. Το σκοινί, όμως, αποδείχθηκε πιο ανθεκτικό απ’ ό,τι αναμενόταν και τα χρόνια περνούσαν παρά τις ρωγμές στη σχέση τους.

Τα ενδιαφέροντα της Μελάνια ήταν ελάχιστα ή, για την ακρίβεια, ανύπαρκτα. Δύο ήταν τα πράγματα που γέμιζαν τη ζωή της: η επιμονή και η ευλάβεια με την οποία επιχειρούσε να διατηρήσει τη νεότητα και εμφάνισή της, αλλά και ο μοναχογιός της. Συχνά οι δυο τους μιλούσαν στα σλοβένικα σε έναν κόσμο μονάχα δικό τους.

Παγερά αδιάφορη

Η ενεργή εμπλοκή του Τραμπ με την πολιτική επιβάρυνε τη σχέση απλά και μόνο επειδή απαιτούσε από τη Μελάνια περισσότερα: τηλεοπτικές συνεντεύξεις, κοινές εμφανίσεις και υποστηρικτικές δηλώσεις για πράγματα που στην πραγματικότητα είτε αγνοούσε, είτε την άφηναν παγερά αδιάφορη. Κατά τη διάρκεια της 17μηνης προεκλογικής καμπάνιας του συζύγου της τον επισκέφτηκε μονάχα δύο φορές. Η εκκωφαντική απουσία της συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του.

Η πρώτη κόρη κάλυψε το κενό, προς μεγάλη ικανοποίησή της. Εξάλλου, η Ιβάνκα μοιράζεται την αγάπη του πατέρα της για το επίκεντρο της προσοχής. Η επικείμενη ολοκλήρωση της θητείας του, όμως, αναζωπυρώνει τις φήμες περί διαζυγίου.  Αν και είναι γνωστό ότι έχουν υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο, οι όροι του δεν έχουν κοινοποιηθεί. Παρά ταύτα, ακόμα και η απόκτηση του παιδιού τους αποτέλεσε προϊόν διαπραγμάτευσης. Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι η Μελάνια αξιοποίησε το μομέντουμ της εκλογής του, επαναδιαπραγματευόμενη τους όρους.

Παρότι ο Σαρκοζί πρωτοπόρησε, ως ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος της Γαλλίας που πήρε διαζύγιο, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού κάτι τέτοιο ακόμα αποτελούσε ταμπού. Αυτό το ταμπού αξιοποίησε επαρκώς η Μελάνια ώστε να διασφαλίσει ισότιμο μέρος της περιουσίας του Τραμπ, προς όφελος του γιου της Μπάρον. Τα ετεροθαλή αδέλφια του εργάζονταν στο πλευρό του πατέρα τους και αυτό, κατά τη γνώμη της, ήταν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντί του. Ετσι, η καθυστέρηση της άφιξής της στην Ουάσινγκτον συνδέθηκε με τη γραπτή συμφωνία ανάμεσα στο προεδρικό ζεύγος που θα εξασφάλιζε το μέλλον του παιδιού της. Οπερ και εγένετο.

 Η επόμενη ημέρα αποτελεί ένα αίνιγμα. Εξάλλου, πίσω από το παγωμένο χαμόγελό της, το οποίο λέγεται ότι κόστισε δεκάδες χιλιάδες δολάρια, και το ανέκφραστο βλέμμα της, ελάχιστοι γνωρίζουν τι κρύβεται. Η Μελάνια είναι μοναχική, με ελάχιστους γνωστούς και ακόμα λιγότερους φίλους. Εργαζόμενοι στον Λευκό Οίκο επιβεβαίωσαν και αυτοί ότι κατά τη διάρκεια της διαμονής της εκεί κατέστη σαφές ότι η μοναδική έννοια της ήταν ο εαυτός της και το παιδί της. Απείχε από κάθε άλλη διεργασία. Οταν η συμπεριφορά του συζύγου της ξεπερνούσε τα όρια, εκείνη απλώς σχολίαζε: «Γνωρίζω ποιον παντρεύτηκα».

Πλέον, ενδέχεται να γνωρίζει και το επόμενο κεφάλαιο της ζωής της. Μακριά από τον επί 15 έτη σύντροφό της. Ακόμα και αν η απόσταση αυτή δεν επισημοποιηθεί μέσω ενός διαζυγίου, πιθανολογείται ότι το ανδρόγυνο θα επιλέξει διαφορετικές βάσεις. Ο μεν Τραμπ ίσως κατασκηνώσει στην πολυτελή έπαυλή του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Η δε Μελάνια ενδέχεται να επιστρέψει στο διάσημο «χρυσοποίκιλτο» ρετιρέ του πύργου Τραμπ, στην καρδιά της Νέας Υόρκης.


Ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Ισχυρές βροχές από τα νότια-Έρχονται χιόνια

Το σχόλιο της Αλεξίας Έβερτ για τους τους διαδηλωτές - «κατσαρίδες» που την έθεσε εκτός δήμου

Ισημερινός: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και δυο αγνοούμενοι από κατάρρευσης σε μεταλλείο


f1
Παγωμένο ήταν το κλίμα στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του ζεύγους Τραμπ μετά τις εκλογές. Η Μελάνια Τραμπ κρατούσε αγκαζέ ένα στρατιώτη (όπως απαιτεί το πρωτόκολλο), ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ στεκόταν ανέκφραστος λίγο πιο μπροστά κατά τη διάρκεια της τελετής σε στρατιωτικό κοιμητήριο
GettyImages-135749914
Η Μελάνια είναι μοναχική, με ελάχιστους γνωστούς και ακόμα λιγότερους φίλους. Εργαζόμενοι στον Λευκό Οίκο επιβεβαίωσαν ότι η μοναδική έννοια της ήταν ο εαυτός της και το παιδί της. Οταν o σύζυγός της ξεπερνούσε τα όρια, εκείνη απλώς σχολίαζε: «Γνωρίζω ποιον παντρεύτηκα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ